Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Zilver voor Van Litsenburg en Mulder in YET finales

dinsdag 4 juni 2019
Tijdens de finales van de Youth Euro Trophy (YET) seizoen 2018-2019 hebben Senna van Litsenburg en Mylène Mulder zilver gewonnen in hun leeftijdscategorie. Mike Bergmann won het brons.

Acht finalisten
Acht landgenoten kwamen in actie tijdens de afsluitende finales van de YET. (Zie ook: Nederlandse jeugd maakt zich klaar voor YET finales, 30 mei 2019) Bij de meisjes onder 16 wisten Lizzy Flapper en Beejée Westerdijk de top 4 net niet te behalen. Senna van Litsenburg plaatste zich met 1060/6 als derde voor de halve finale. Hierin kwam Van Litsenburg 1-0 achter (187-156) tegen de Deense Hanne Antonsen.

In het vervolg wist Van Litsenburg de best-of-3 wedstrijd in haar voordeel om te draaien. Met 185-140 en 174-163 knokte zij zich in de wedstrijd en plaatste ze zich derhalve voor een plek in de finale. Hierin wachtte Julie Bendsen, ook uit Denemarken. De eerste game werd ongemeen spannend, waarbij Van Litsenburg uiteindelijk slechts 1 pin te kort kwam (157-156). In de tweede game kwam ze er niet meer uit en ook die ging verloren. Goud dus voor Bendsen en een prachtige zilveren medaille voor Van Litsenburg.

In dezelfde leeftijdscategorie kwam bij de jongens Milan Scheffer in actie. Hij werd 7e in de finale. Bij de jongens onder 19 kwamen Europees jeugdkampioenen Brent de Ruiter en Mike Bergmann in actie. De Ruiter kwam net te kort voor een plek in de halve finale. Bergmann wist zich wel te plaatsen, heel overtuigend zelfs! Met 1356 (gem. 226) plaatste hij zich als eerste voor de halve finales. 

Hierin kreeg hij echter wel een domper te verwerken. Tegen Ki Leighfield uit Engeland kwam Bergmann in de eerste game niet verder dan 134, wat logischerwijs een 1-0 achterstand opleverde. In de tweede game krabbelde de Limburger wel op, maar het was onvoldoende om het de Engelsman nog écht lastig te maken. Het werd 178 - 192 en daardoor moest Bergmann genoegen nemen met de bronzen medaille.

Zilver voor Mulder
De finales voor deelnemers onder 25 jaar werden gemixed gespeeld. Jochem van Sabben werd hierin zesde, terwijl Mylène Mulder wist door te stomen naar de halve finales. In de wetenschap dat meisjes 7 pins handicap kregen begon Mulder aan de halve finale tegen Alexis Divol uit Frankrijk. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij Mulder de eerste game won en de Fransman de tweede. Game 3 moest dus beslissing brengen en dat werd een spannende, waarbij Mulder met 174 tegen 167 aan het langste eind trok. Door naar de finale!

Hierin wachtte Jack Kerr uit Schotland en die bleek vrijdag in Kopenhagen toch net een maatje te groot voor Mulder. Het werd 2-0 voor de Schot en zo werd het YET seizoen 2018-2019 door Mulder afgesloten met een mooie zilveren medaille, als beste meisje in haar leeftijdscategorie.

Zo is er een mooi eind gekomen aan alweer het 10e YET seizoen. En op naar seizoen 11 denken ze bij de organisatie, waarvoor alle stops alweer staan ingepland. Kijk voor meer informatie op yet-international.com.

Voor alle uitslagen van de finaledag in Kopenhagen, klik hier.


  

Foto's v.l.n.r.: Van Litsenburg op de tweede plek, Mulder op de tweede plek en Bergmann op de derde plek. Klik voor vergroting. Bron: facebook.com


<< Terug naar nieuwsberichten