Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Nederlandse jeugd maakt zich klaar voor YET finales

donderdag 30 mei 2019
Vrijdag 31 mei worden in Kopenhagen, Denemarken, de finales gespeeld van de Youth Euro Trophy (YET) 2018-2019! Acht Nederlanders hebben zich geplaatst voor deze finales aan het eind van de tour door Europa.

Alle stops
De YET bestond dit seizoen uit zeven stops: Engeland, België, Ierland, Frankrijk, Nederland, Denemarken en tot slot Zwitserland. Milan Scheffer, uitkomend in de U16, speelde al deze zeven toernooien. Hij verzamelde daarbij meer dan genoeg punten om zich overtuigend te plaatsen voor deze "seizoensfinales". Zijn beste resultaat behaalde hij direct in stop 1, daar werd hij 5e. Wie weet heeft Scheffer het beste tot het laatst bewaard en laat hij zijn 7 concurrenten achter zich.

Bij de meisjes U16 komen drie landgenoten in actie: Senna van Litsenburg en EYC-gangers Lizzy Flapper en Beejée Westerdijk. Flapper wist zich met 455 punten als eerste te plaatsen, op de voet gevolgd door Westerdijk met 440 punten. Het gat met de nummer 3 is groot, maar dat zegt natuurlijk niets in zo'n finale. Het is interessant om te zien of Flapper en Westerdijk kunnen profiteren van de ervaring die ze hebben opgedaan eerder dit seizoen tijdens de EYC in Wenen. Voor Van Litsenburg is de finale een cadeautje, na het afzeggen van Finse toptalent Peppi Konsteri. Toch zal ook zij vol voor de winst gaan.

Jongens met status
Ze zullen zich niet anders gedragen en waarschijnlijk worden ze ook niet anders benaderd, maar we kunnen er niet omheen dat Brent de Ruiter en Mike Bergmann aan de YET finales beginnen bij de U19 als Europese kampioenen. Tijdens de EYC wonnen de twee goud in de Doubles en De Ruiter won nog eens goud in de All Events. Dat schept toch verwachtingen. Daar komt nog eens bij dat het tweetal zich ook als eerste en tweede voor deze finale heeft geplaatst. De concurrentie is er echter altijd op gebrand de beide jongens van de troon te stoten, dat zal in Denemarken niet anders zijn. We zijn benieuwd naar de ontknoping van het seizoen.

Jong Senioren
Officieel geen jeugd meer, maar als jong senioren hebben Mylène Mulder en Jochem van Sabben zich ook geplaatst voor de finales in de categorie U22. Beide landgenoten zijn bekende gezichten bij de YET. Mulder speelde dit seizoen vijf stops en plaatste zich als nummer 1 voor de finales. Van Sabben speelde er drie, maar wist toch voldoende punten te behalen voor een plek bij de beste 4. Winst in de finale zou het perfecte toetje zijn voor dit seizoen.

Voor meer informatie over de YET finales, ga naar yet-international.com. Wij wensen alle Nederlandse deelnemers ontzettend veel succes toe bij de finales die morgen om 08.00 uur beginnen.

Rectificatie 4 juni:
In de U19 categorie hadden Beaudine Kriele en Bianca Brommer zich wel geplaatst voor de finales, maar ze waren niet in de gelegenheid om deel te nemen. Konsteri had zich niet geplaatst, want zij speelde te weinig stops. Van Litsenburg was daar dus niet afhankelijk van.


<< Terug naar nieuwsberichten