Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Brent de Ruiter wint SBT Masters

dinsdag 28 mei 2019
In het weekend van 25 en 26 mei werd in Middelburg het seizoen van de Sport Bowling Tour (SBT) afgesloten. Er werden flink wat prijzen uitgedeeld, o.a. voor Brent de Ruiter. Hij won het afsluitende Masters Event.

Winnaars
Na 10 stops door het hele land, kwam de reguliere Sport Bowling Tour op zondag 12 mei als op z'n eind. Het Masters weekend werd echter aangegrepen om de winnaars van het seizoen te kronen. Bij de dames was Nicole Sanders de beste, bij de heren Michell Stinissen. Ook voor de beste jeugdspelers waren er aparte prijzen. Denise Blankenzee was het beste meisjes en Mathijs Beverdam de beste jongen. 


V.l.n.r.: Stinissen, Sanders, Beverdam en Blankenzee (klik voor vergroting)

Dat de jeugd de SBT ook weet te vinden bleek wel in de Masters finales. Na een lang weekend met diverse rondes, stond De Ruiter (18 jaar) in de finale tegenover de pas 14-jarige Vince van der Loo. Het tweetal maakte er ook nog eens een spectaculaire finale van:

In de eerste game overtuigde de Ruiter door te winnen met 224 tegen 212. Daarna werd het een slijtageslag en gebeurde het ongelofelijke. Van der Loo moest zijn spare maken voor de 1-1 maar pakte slechts 1 van de 2 pins. Hierdoor werd het 199 tegen 199. De stand werd hierdoor 1,5 tegen 0,5 in het voordeel van de Ruiter. Een laatste game volgde en hierin zagen wij een Vince van wereldklasse. Hij strikte uit tot frame 10. Maar gooide helaas een 8 in de 11e frame. Hij pakte de spare en won met 288 tegen 216 van de Ruiter. Hiermee kwam de stand op 1,5 tegen 1,5… Een 1 ball Roll-off volgde voor de titel.

De Ruiter mocht kiezen (Op basis van zijn klassering in de round of 12) en koos dat hij als eerste mocht gooien. Hij zette Vince onder druk door een strike te gooien. Vince raakte niet in paniek en gooide een goed shot. Helaas bleef de 10 pin staan en hierdoor pakte de Ruiter de titel. 
 (Bron: www.facebook.com/sportbowling.nl)

De derde plek ging naar Xander van Mazijk en Jeroen van Geel. Kijk voor alle uitslagen op sportbowling.nl. De SBT keert volgend seizoen weer terug, dan met zeven stops.


V.l.n.r.: Van der Loo, De Ruiter, Van Mazijk en Van Geel (klik voor vergroting)


<< Terug naar nieuwsberichten