Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

QubicaAMF World Cup Qualifier dit jaar gespeeld in het vernieuwde Bowl & Fun Emmen

woensdag 22 mei 2019
De strijd voor de tickets naar de QubicaAMF World Cup in Palembang, Indonesië verhuist na drie jaar Scheveningen naar het vernieuwde Bowl & Fun Emmen. De bowling in Drenthe wordt in de zomer verbouwd en voorzien van nieuwe banen waardoor het bowlen in Emmen op zaterdag 7 september een nieuwe ervaring wordt voor de deelnemers. Eigenaar Harry Sanders en de NBF kijken uit naar het evenement en naar de nieuwe samenwerking.
 
Deelnemersveld ligt nog lang niet vast
De top 12 heren en top 7 dames (+titelverdedigster Ghislaine Stigter-van der Tol) plaatsen zich voor de kwalificatie in Emmen. Een aantal deelnemers kunnen inmiddels niet meer uit de veilige zone vallen, maar er liggen nog veel spelers op de loer voor een plekje in de top 7 of top 12. De aankomende Deventer Open gaat de beslissing brengen. I.v.m. de EK heren wordt de procedure daarvoor iets aangepast. Meer daarover hieronder. Voor alle informatie over de QubicaAMF World Cup Qualifier klik hier.
 
Wijziging procedure kwalificatie voor de World Cup qualifier
Dit seizoen is het mogelijk om je via de ranking van Bowler van het Jaar te plaatsen voor de World Cup qualifier. De top 12 na dit seizoen ontvangt een uitnodiging om op zaterdag 7 september in Emmen deel te nemen. Tijdens de finales van het laatste toernooi om punten voor de ranking te behalen, zijn de heren van Team NL Bowling al in München voor de EMC 2019. Omdat deze zes heren vanzelfsprekend belangrijke kanshebbers zijn om Nederland tijdens de World Cup te vertegenwoordigen maken we een kleine wijziging in de procedure om je voor het event in september te kwalificeren. Tijdens Deventer Open worden de punten voor de qualifier verdeeld op basis van de resultaten behaald tijdens de voorrondes. De heren van Team NL Bowling hebben dan nog gelegenheid hieraan deel te nemen en alle deelnemers hebben zo dezelfde mogelijkheid om punten te behalen. Let op: Dit geldt dus alleen voor de heren. Bij de dames blijft alles zoals het is.
 
Om te bepalen wie Bowler van het Jaar wordt blijft alles zoals het is, dus daarvoor worden punten vergeven op basis van de einduitslag.


<< Terug naar nieuwsberichten