Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Ordonnans / Bowling Spijkenisse prolongeert NTL landskampioenschap

maandag 20 mei 2019
Zondag 19 mei heeft Ordonnans / Bowling Spijkenisse voor het tweede seizoen op rij het landskampioenschap in de Nationale Trio Leagues gewonnen! Ook in andere klassen werd het seizoen dit weekend beslist.

Opnieuw kampioen
Het hele seizoen was het team uit Spijkenisse goed op weg naar de titel, tot de vijfde speeldag in Hoofddorp waar het team slechts 4 punten behaalde. Kokkelkoren Straatwerken profiteerde en greep de leiding. Beide teams bleven tot het slot van het seizoen dicht bij elkaar. Toch is het team van teamcaptain Johnny Spil erin geslaagd op de laatste speeldag de titel veilig te stellen. 

Vier van de zes wedstrijden werden gewonnen en het team pakte de vier punten voor total pinfall. Met een Totaal van 121 punten is uiteindelijk nog een flink gat geslagen met de nummer twee: Kokkelkoren Straatwerken bleeft steken op 107 punten. Klik hier voor de volledige eindstand in de eredivisie.

Speler van het jaar en kersverse kampioen Jeffrey van de Wakker reageert op Facebook na prolongeren van de titel. Klik hier om zijn reactie te bekijken.

Vier kampioenen met overtuiging
In de 1e divisie A kon de titel Bowling Nieuwegein 1 met een voorsprong van 15 punten al bijna niet meer ontgaan. Het team van Thijs Duindam hoefde dan ook niet meer te excelleren en had voldoende aan 10 punten in Bowling Westerpark om de titel met 125 punten veilig te stellen. Companypoint / OLAF werd tweede met 111 punten.

In de 1e divisie B ging het kampioenschap naar 't Witte Hoes. De ploeg van teamcaptain Elco Gorter had ook voldoende voorsprong opgebouwd gedurende het seizoen, waardoor de 9 punten behaald op de laatste speeldag voldoende bleken om Bowling Maaspoort met 3 punten voor te blijven: 121 tegen 118. Sterspeelster van het team Nicole Sanders wist in de derde game een perfect game te gooien!

In de Hoofdklasse A is Elektropartners overtuigend kampioen geworden namens BV Haarlemmerliede. Het team van captain Jeffrey Blum was ook zondag in Leusden de beste en eindigde zo op 127 punten, 11 punten meer dan nummer twee Sportcity Bowling Leiderdorp.

Ook in de Hoofdklasse B een overtuigende kampioen: Stardust Sittard. Maar liefst 136 punten werden gewonnen gedurende het seizoen. Een knappe prestatie van het team van Glenn Zillekens. Op gepaste afstand werd Bosch Kwartiertje / Maaspoort tweede met 114 punten.

Ook weinig spanning op slotdag in 1e klassen
De echte 'slotdag spanning' was er ook in de 1e klasse A niet. Bowling P-H Medemblik begon de laatste speeldag met een voorsprong van 10 punten en het team van captain Wesley Florijn wist die voorsprong te behouden om zich met 131 punten tot kampioen te kronen. E Soleil / Dakservice De Rooij werd tweede met 123 punten.

In de 1e klasse B was het kampioenschap zelfs al helemaal beslist voorafgaand aan de laatste speeldag. Groenveld Vastgoed startte met een voorsprong van 22 punten en behield precies die voorsprong op BCexpert. In Almere wist het team van Barbara Korpershoek vier wedstrijden te winnen en onderstreepte daarmee nogmaals de terechte kampioen van dit seizoen te zijn.

Wat het dan helemaal nergens meer spannend op de slotdag van dit seizoen? Dat valt mee. In de 1e klasse C had Van Baardwijk Stucwerken een voorsprong van 7 punten op zowel Bowling De Worp / VL Parts als op BC Harderwijk T.E.M.M.G. Het team van captain Piet van Baardwijk moest dus nog wel wat punten verzamelen. Daar leek het na drie verloren wedstrijden nog niet op. In de vierde wedstrijden kwamen dan toch de eerste punten en met nog een overwinning en 3 punten voor total pinfall werden er net voldoende punten behaald om de concurrentie nog voor te blijven.

In de 1e klasse D is het kampioenschap naar Apex Fysiotherapie gegaan. Het team van captain Stefan van der Haspel had al een riante voorsprong en pakte op de slotdag ook nog eens 15 punten. Daar kon Team Breda niet aan tippen, zij werden tweede.

Ook in de 1e klasse E kon het kampioenschap de koploper vooraf al bijna niet meer ontgaan. Maar toch moest ook De Daltons nog wel wat punten behalen om de titel veilig te stellen. Met 15 punten slaagde het team van captain Ed van der Blom daar overtuigend in. Willy's Bitches konden de achterstand met 19 punten nog wel verkleinen, maar uiteindelijk behield De Daltons een voorsprong van 7 punten.

Met Vippies als kampioen van de 1e klasse F zijn alle kampioenen van het NTL seizoen 2018-2019 bekend. Het team van captain Eric Wong Lung Hing kende met 15 punten een prima slotdag en behield daarmee de opgebouwde voorsprong. Met de dagzege klom Meander van de 4e naar de 2e plek in de ranking.

Namens het NBF bestuur en alle bureaumedewerkers onze felcitaties voor alle kampioenen!

Klik hier voor alle volledige eindstanden in de NTL seizoen 2018-2019.

Nieuw seizoen
Nog geen dag na afsluiting van het seizoen kijken wij ook alweer vooruit op het nieuwe seizoen. Wij hopen op net zoveel enthousiasme te mogen rekenen van alle teams om ook komend seizoen weer deel te nemen aan de NTL en daarbij hopen we dat nieuwe team deze uitdaging ook aangaan. De NTL heeft zich bewezen als gezellig, uitdagend en de competitie voor iedereen. Klik hier voor meer informatie over seizoen 2019-2020.

Foto: Kampioen Ordonnans / Bowling Spijkenisse met v.l.n.r. Taco Verhoef, Michael Kok, Jeroen van der Heide, Johnny Spil en Jeffrey van de Wakker

<< Terug naar nieuwsberichten