Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Landelijke finales NK G-bowlen opnieuw een sportief succes

maandag 13 mei 2019
Zondag 12 mei zijn in Bowling Almere de landelijke finales van de NK G-bowlen 2019 gespeeld. Het leverde acht nieuwe nationale kampioenen op in de diverse klassen.

Mooie resultaten
Ruim 250 leden met een verstandelijke beperking hadden eerder dit seizoen al deelgenomen aan één van de vijf regionale voorrondes. De beste 96 in de verschillende klassen hadden zich geplaatst voor de landelijke finales in Almere. Klasse 1 t/m 3 op basis van gemiddelde, klasse 4 op basis van gebruik bumpers. Heren en dames spelen apart.

Toen iedereen iets na 10.00 uur binnen was kon 'Master of Ceremony' Jos Homan de NK openen. Van diverse deelnemers kregen we te horen dat zij al de hele week niet geslapen hadden van spanning en enthousiasme en die spanning was ook van de gezichten van enkele deelnemers af te lezen. Dit gold niet in de laatste plaats voor Amy Bouwmeester uit Breda, al jaren een zeer fanatieke én succesvolle deelneemster. Zij werd in aanloop naar en tijdens de finale gevolgd door een cameraploeg van het RTL programma 5 Uur Live! 

Of het die extra spanning was of gewoon het goede niveau van de tegenstandsters in de 1e klasse, maar Bouwmeester slaagde er dit jaar niet in op de top 4 te bereiken. Haar clubgenoot van Stichting BAS, Thijs Nijnatten, lukte dat wel. De titelverdediger van de laatste 2 jaar speelde opnieuw zeer overtuigend en plaatste zich met 173 gemiddeld over 3 games als eerste voor de finale.

Hierin deed hij er nog een schepje bovenop door in de twee finale games 180 en 206 te gooien! Op deze manier was hij niet van zijn 3e titel op rij af te houden. Een mooie finale werd ook gespeeld in de 4e klasse bij de heren, waarbij de broers Bos samen in de finale stonden. Uiteindelijk zat er slechts 10 pins verschil tussen de 514 van Jeroen, goed voor goud, en de 504 van Theo, goed voor zilver. 

Klik hier voor alle uitslagen na de halve finales.
Klik hier voor alle eind uitslagen van de NK G-bowlen 2019.

Trots
Tijdens de prijsuitreiking gaf onze collega Jan Jaap van der Sar aan trots te zijn! Trots op het aantal organisaties, ondernemers en vrijwilligers dat een bijdrage levert aan de organisatie van deze NK. Ook was hij trots op de deelnemers en hoe zij de sport beleven. Fanatiek en strijdlustig, maar altijd zeer sportief en sociaal, klaar om een speler die een mindere dag had snel op te beuren. Een voorbeeld voor hoe men in de sport met elkaar om kan gaan.

Met dank aan Frank Gijtenbeek zijn er veel foto's om mee na te genieten van de NK. Het zijn er zoveel, dat de selectie nog gemaakt moet worden en z.s.m. volgt op de onze facebookpagina. Klik hier om in ieder geval de foto's te bekijken van de prijsuitreiking.

<< Terug naar nieuwsberichten