Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

NTL Finale Regio’s prooi voor PCB Waarland

maandag 13 mei 2019
Op moederdag 12 mei om 10.00 uur gingen zes teams die in hun regio het kampioenschap hadden behaald van start met 5 games RoundRobin gevolgd door een game (OTA) waarbij de pinfall bepalend was voor een aantal bonuspunten.

Tijdens deze finale werd er van begin af aan goed gescoord op de banen van Bowling Rotterdam IJsselmonde getuige een hoogste game van 279 (K. de Haan) en een hoogste serie van 740 (S. Fraussen). Het was echter geen individueel kampioenschap meer een teamevent  waarbij het team Bowlingshop Europe na een nipt verloren eerste game hun overige games allemaal winnend afsloot waardoor ze zich met 23 wedstrijdpunten als 1e plaatste voor de afsluitende Stepladderfinale.
Als goede 2e (met 20 wedstrijdpunten) plaatste zich het team Bally's Bowling Rijswijk gevolgd door het team PCB Waarland met 17 wedstrijdpunten.

De 1e Stepladderfinale ging over slechts één game tussen Bally's Bowling Rijswijk en PCB Waarland waarbij de laatstgenoemde een tandje bijzette. Het betekende voor hun een winstpartij met 652 tegen 617 pins en een plaats in de 2e Stepladderfinale tegen Bowlingshop Europe.

Tijdens deze 2e finale werd al snel duidelijk dat Bowlingshop Europe hun hoge niveau tijdens de RoundRobin geames niet meer konden evenaren. Uiteindelijk wist zo het team PCB Waarland het kampioanschap te behalen met een uitslag van 638 tegen 580 pins. Gefeliciteerd!


 

<< Terug naar nieuwsberichten