Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Regionale league voor leden met een verstandelijke beperking afgerond in Heerhugowaard

dinsdag 21 mei 2019
Het is even terug, maar in april is de laatste speeldag voor de regionale teamleague voor leden met een verstandelijke beperking gespeeld in Heerhugowaard. Het tweede seizoen van deze league is weer voorbij gevlogen.

Eén van de organisatoren, Jos Homan, doet verslag:

Wat gaat een seizoen toch snel. Ik weet nog dat we op 8 december 2018 begonnen aan het 2e seizoen van de MMEB League Noord Holland en Flevoland. De teams uit Hoofddorp, Heerhugowaard, Heiloo en Almere trokken naar Hoofddorp om daar de strijd met elkaar aan te binden. En nu op zaterdag 13 april 2019 hebben we in Heerhugowaard de prijzen alweer verdeeld en sluiten we af met een geweldig feest. Maar eerst de speeldag zelf. Helaas duurde het seizoen voor Almere toch wat te lang. Zij konden helaas hun 2e team niet meer compleet krijgen. Gelukkig zijn we als organisatie maar ook als deelnemers heel flexibel en vullen we dat team aan met spelers van de andere verenigingen zodat toch iedereen die er is kan meespelen. Dat is ook dit seizoen weer de grote kracht gebleken van deze competitie: Iedereen doet mee, is het niet bij het eigen team? dan maar bij het andere. Niet alleen binnen de eigen club maar ook bij de tegenstanders. In de teamcompetities, die dit seizoen waren verdeelt in een scratch en een bonuscompetitie waren de kaarten voorafgaand aan deze dag al redelijk geschud al leek het er even op dat er toch nog een verschuiving in de top zou gaan plaatsvinden. Ook individueel kon er gewonnen of verloren worden in een competitie met en zonder bonus. Daar vond nog wel een verschuiving plaats. 
 
Top 3 Teams scratch       Top 3 Teams bonus
1. Heiloo 1   1. De Spares (BV H'meer)
2. De Kanjers (BV H'meer)   2. Fireballs 1 (BV H'waard)
3. De Pins (BV H'meer)   3. Heiloo 3
 
Heren individueel scratch       Dames individueel scratch
1. Arno Dolieslager   1. Jacintha Kuin
2. John Eskes   2. Tamara Kok
3. Jetse Determan   3. Ilona Snijders
 
Heren individueel bonus       Dames individueel bonus
1. Henk Wiegman   1. Bente Tromp
2. Alexander Geldof   2. Priscilla Beeksma
3. Frans Tijsseling   3. Ingrid Groen

Klik hier voor de volledige ranglijsten. Hierbij is het zo dat de top 3 uit de scratch (zonder bonus) is weggehaald uit de ranglijsten met bonus. Hierdoor kon in elke competitie een andere winnaar aangewezen worden. Iedereen ging na afloop met een goed gevoel naar huis. Rest ons als organisatie een ieder die belangeloos hebben meegeholpen aan deze competitie hartelijk te bedanken. We hopen ook volgend seizoen weer op u allen te kunnen rekenen.
 
Namens Jan, Willem, Elvis en Frans,
 
Jos Homan


Foto: De top 3 van de Team league scratch

<< Terug naar nieuwsberichten