Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Kampioenen 2e klassen NTL bekend, play-offs gestart

maandag 29 april 2019
Tijdens de 7e speeldag van de Nationale Trio Leagues op zondag 28 april zijn in de 2e klassen de kampioenen gekroond. In de overige klassen zijn de play-offs van start gegaan.

Kampioenen
In tegenstelling tot alle overige klassen kennen de NTL 2e klassen zeven speeldagen en dus viel zondag in alle 6 klassen de beslissing. In klasse A was het spannend tot de laatste speeldag. Voorafgaand aan de speeldag stond Kees Tol Glas Volendam met 2 punten verschil boven aan, voor Sparkforce. De ploeg van BV Haarlemmermeer wist dit verschil op de laatste dag goed te maken, 18 punten te verzamelen, tegenover 13 voor het team uit Volendam. Zo ging de ploeg van teamcaptain Mylene Mulder er op de laatse dag toch nog met de titel vandoor.

Zo spannend was het in klasse B niet. Mix Colors ging de laatste speeldag in met een voorsprong van 12 punten en vergrootte de voorsprong nog eens door zondag het maximum van 22 punten te pakken. Zo werd het kampioenschap op heel overtuigende wijze binnengehaald door het team van captain Miranda Soet-Barten.

In klasse C was het juist weer ontzettend spannend. Voorafgaand aan de speeldag was er slechts 1 punt verschil tussen de nummer 1, Bally's Bikkels, en nummer 2, Lime Crime. De dagzege en 20 punten voor Lime Crime (BV Westerpark Zoetermeer) was voldoende om de titel mee naar huis te nemen! Captain Michael Beute had met 1321/6 een groot aandeel in het binnenhalen van de titel.

Nog meer spanning in klasse D
Of het nog spannender kan? Ja hoor: In klasse D ging Aqua Protect Kunststofvloeren aan de leiding met 5 punten voorsprong op the Young Ones 2 en 8 punten voorsprong op Gebr. van der Putten. Het laatste team speelde thuis en maakte daar goed gebruik van: 19 punten werden binnen gehaald, waarmee het totaal op 108 punten kwam. The Young Ones 2 dan, die begonnen sterk en wonnen de eerste zes wedstrijden, o.a. van Aqua Protect Kunststofvloeren. Op basis van pinfall kwamen ze een puntje te kort op Gebr. van der Putten, maar toch was het totaal van 110 punten voldoende om het thuisspelende team van de titel af te houden.

Koploper Aqua Project Kunststofvloeren kende een matige start van de dag. Spanning misschien? De eerste drie wedstrijden werden verloren en zo bleef alles mogelijk. Toch herstelde de ploeg van captain Suzanne de Graaf van BV Leiderdorp zich op tijd. Er werden drie wedstrijden gewonnen en, zeer belangrijk zo blijkt achteraf, er werden 8 punten gepakt op basis van total pinfall. Zo behield het team een voorsprong van 1 pin, voldoende voor het kampioenschap!

In Klasse E was de kampioen de vorige speeldag al bekend. Oosterberg, een team van BV Venray, had vooraf al een voorsprong opgebouwd van 28 punten. Of het team van Eric Billekens dan misschien wat gas terug nam? Niet echt: Opnieuw werd het maximale aantal van 22 punten binnen gehaald, wat het totaal van de ploeg op 143 brengt. Een geweldig aantal punten als je bedenkt dat er in het gehele seizoen maximaal 154 punten te behalen zijn. Erg knap!

In klasse F tot slot was er ook niet heel veel spanning meer. Aswintha Scheepvaart had al een voorsprong van 14 punten opgebouwd. Het team van Freddy Schijf hoefde dus niet voluit te gaan, om toch aan kop te blijven. De dagzege ging met 20 punten naar nr. 3 Songdarola, nr. 2 BVO Total Print 3 pakte 17 punten en dus waren de 14 punten voor Aswintha Scheepvaart voldoende om de titel binnen te halen met een voorsprong van 11 punten.

We willen alle kampioenen van harte feliciteren met dit prachtige seizoen!

Titelverdediger stelt orde op zaken in NTL Eredivisie
Tijdens de eerste play-off dag heeft titelverdediger Ordonnans / Bowling Spijkenisse orde op zaken gesteld in de NTL Eredivisie. Met 19 punten werd de achterstand van 6 punten op Kokkelkoren Straatwerken, dat 11 punten behaalde, veranderd in een voorsprong van 2 punten. Grote man in het team van captain Johnny Spil was international Jeffrey van de Wakker. Hij gooide 1459 (gem. 243,17) over zeven games. In de rest van de stand veranderde niets, waardoor de strijd om het landskampioenschap op 19 mei in Bowling De Worp wordt uitgevochten tussen de teams uit Spijkenisse en Heiloo.

Klik hier voor alle standen en statistieken na de voorlaatste NTL speeldag van dit seizoen.

<< Terug naar nieuwsberichten