Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

EYC dag 6: Zilver voor De Ruiter, zes spelers plaatsen zich voor Masters Event

zaterdag 20 april 2019
Op dag 6 van de Europese jeugdkampioenschappen in Wenen heeft Brent de Ruiter de zilveren medaille gewonnen in het Singles Event. Daarnaast hebben zes spelers zich geplaatst voor het Masters Event dat zondag gespeeld wordt.

Zilver!
Vrijdag had De Ruiter zich al verzekerd van een plek in de halve finale. Hierin wachtte zaterdag einde middag de Let Artemijs Hudjakovs. Echt spannend werd het niet, omdat De Ruiter op de juiste momenten toe sloeg. Het werd 197 - 156.

In de finale wachtte Maxime Dubois uit Frankrijk. Tot frame vijf ging het gelijk op. Op dat moment kreeg De Ruiter een split te verwerken die hij niet wist te sparen. De Fransman bleef constant in zijn strikes en spares en trok zo de wedstrijd naar zich toe. Uiteindelijk won hij de wedstrijd met 209-202. Zo moest De Ruiter genoegen nemen met het zilver. 

Die kreeg hij direct na afloop omgehangen, waarna nog een prachtig toetje volgde: De gouden All Events medaille (foto)

Singles Event meisjes
Voorafgaand aan dit medaille geweld speelden de meisjes het Singles Event. Team NL Bowling begon met het bronzen duo Beaudine Kriele en Sharon Rietveld. Beide speelden erg sterk en deden direct mee in de top van de ranking. Rietveld kreeg het vanaf game drie echter lastig en kon niet meer meekomen bovenin de ranking. Ze eindigde uiteindelijk op de 20e plek met 1143. Het leverde haar ook een 12e plek in de All Events op en daarmee plaatsing voor het Masters Event.

Ook Kriele kende een lastige game 3 en 4, maar krabbelde in game 5 op door een geweldige 247 neer te zetten. Opeens was alles nog mogelijk: een plek in de top 4 bij de Singles én een plek in de top 3 bij de All Events. Het mocht helaas niet zo zijn. Met 1182 eindigde Kriele uiteindelijk op een prachtige 10e plek in het Singles Event én een geweldige 6e plek in de All Events! Daarmee is zij automatisch geplaatst voor ronde 2 van de Masters.

In de middag kwamen Beejée Westerdijk en Lizzy Flapper in actie. Westerdijk kende een serie met ups & downs, mocht uiteindelijk ook nog ruiken aan een plek in de top van de ranking van het Singles Event, maar helaas mocht het niet zo zijn. Ze sloot het Singles Event uiteindelijk af als 24e met 1125. Deze score was nog steeds ruim genoeg om zich als 17e te plaatsen voor het Masters Event.

Flapper kende ook vandaag een lastige dag. Toch bleef ze knokken tot het eind, wat resulteerde in een 1001 serie. Daarmee eindigde zij als 57e in het Singles Event en 52e in de All Events. Voor haar zitten de kampioenschappen erop. Het was een harde leerschool, waarin ze veel heeft kunnen leren.

Masters Event
Alle uitslagen en scores zijn terug te vinden op http://www.bowlingresults.info/eyc/2019/. Zondag worden de kampioenschappen afgesloten met het Masters Event. Om 09.00 uur staat de eerste finaleronde op het programma. Ga voor handige links, zoals die naar de social media kanalen van Team NL Bowling, naar onze EYC website. Zo hoef je niets te missen van de ontknoping van de EYC 2019 in Wenen.

Foto: De Ruiter met coaches Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong.

<< Terug naar nieuwsberichten