Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

EYC dag 5: Brent de Ruiter takes it all

zaterdag 20 april 2019
Het werd een hele Goede Vrijdag in Wenen voor Team NL Bowling, waar Brent de Ruiter het goud won in de All Events én zich plaatste voor de halve finale van het Singles Event.

Van start tot finish bovenaan
In de ochtend serie kwamen Mike Bergmann en de Ruiter, het gouden duo van dinsdag, samen als eerst in actie. In die eerste game gooide Bergmann 248 en de Ruiter 257. Daarmee was direct de toon gezet. Bergmann kreeg het na die game iets lastiger, maar zijn mentaliteit en doorzettingsvermogen zorgde er voor dat hij goed bleef scoren. Bij De Ruiter kwam er nooit een dip. Er volgde enkele 225+ games, wat zijn total pinfall op 1402 (gem. 233,7) bracht. Daarmee heeft hij de gehele serie bovenaan gestaan. Bergmann kwam tot 1310, goed voor een voorlopige 6e plek.

In de middagserie, waarin Kenneth Ramos en Micha Groot in actie kwamen, was het afwachten voor De Ruiter wat zijn score waard zou zijn. Halverwege die serie zag het er al erg goed uit, een plek in de top 4 kon niet meer aan hem voorbij gaan. Achter de banen nam een andere ranking de aandacht over: de All Events. Het werd steeds duidelijk dat De Ruiter een hele grote kans had om ook daar bovenaan te eindigen.

En dat is wat er gebeurde. Niemand kwam meer aan het total pinfall van 4017 (gem. 223,2) en daarmee hebben we na 2011 met Joshua Schuurman nu in 2019 een nieuwe All Events kampioen! De 18-jarige Brent de Ruiter uit Middelburg. Een geweldige prestatie die zaterdagavond gevierd gaat worden tijdens de medailleceremonie.

Maar niet voordat De Ruiter eerst gaat strijden voor nog meer succes. Zaterdag om 17.15 uur speelt hij de halve finale van het Singles Event tegen Artemijs Hudjakovs uit Letland. Na Brent de meeste opvallende speler van de dag. In zijn laatste game wist hij de eerste perfect game van het toernooi te gooien. Het bracht hem én in de top 4 van de Singles én in de top 8 van de All Events. Het was een bijzondere ontknoping van een voor Team NL Bowling zeer succesvolle dag. De score van Bergmann bleek uiteindelijk voldoende voor een mooie 9e plek in het veld van 96 jongens.

Debutanten
In het Nederlands team ook twee debutanten bij de jongens: Ramos en Groot. Groot kent een pittige week waar hij niet tot de hoge scores kan komen en helaas was dat in het Singles Event niet anders. Met 1087 werd hij 61e en zo komt er voor hem een einde aan het evenement. Eén waarin hij zich zeker goed heeft ingezet voor Team NL Bowling en waarna hij trots mag zijn dat hij er gestaan heeft in zijn laatste jaar bij de jeugd. 

Wie ook trots mag zijn is Ramos, want de jongeling van het team wist de gehele week wel lekker te scoren. Ook in het Singles Event stond hij zijn mannetje meer dan goed: Zijn 1211 is goed voor de 26e plek in het Singles Event en nog mooier: Hij plaatst zich, net als Bergmann en De Ruiter, voor het Masters Event. Het leek er lang op dat Bergmann en Ramos elkaar direct in de eerste ronde zouden treffen, maar de Fransman Hugo Bonnefoy kwam tussen beiden. Dat wordt de tegenstander voor Bergmann, Ramos speelt tegen Jesse Ahokas uit Finland.

Vervolg van het EYC 
Zaterdag staat voor de meisjes het Singles Event op het programma en dus de finales daarvan, waarin we sowieso De Ruiter in actie zien. Zondag worden de kampioenschappen afgesloten met het Masters Event, waarin de beste 24 jongens en 24 meisjes in actie komen.

Ga naar onze EYC webpagina voor handige links & meer en mis niets van de ontknoping van de EYC 2019 in Wenen.

Foto: De Ruiter na zijn gewonnen serie. Op zijn medaille moet hij nog een dagje wachten.

<< Terug naar nieuwsberichten