Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

EYC dag 3 & 4: Team Event levert geen nieuwe medailles op

donderdag 18 april 2019
Woensdag 17 en donderdag 18 april werden in Wenen de Team Events van de Europese jeugdkampioenschappen gespeeld. Voor Team NL Bowling zat er dit keer niet meer in dan verdienstelijke zesde en negende plaatsen.

Hongerig
Als echte leeuwen waren de talenten van Team NL Bowling hongerig naar meer, na het zo succesvol verlopen Doubles Event. Toch hadden beiden teams het lastig op de eerste dag. De jongens begonnen sterk aan het event met 850 en 804, maar kregen daarna toch veel moeite met de veranderende omstandigheden. In de derde game kwam het team niet verder dan 689, wat een voorlopige negende plaats opleverde.

De meisjes kenden ook hun ups en downs. Een goed begin (802), een matig vervolg (644) en een positievere eindgame zorgde voor een zevende plek, halverwege het event. Omdat bij beide teams het gat met de top 4 nog overbrugbaar was, bleef Team NL Bowling U18 geloven in een goed resultaat.

Bij de meisjes leek zich dat op de tweede dag direct uit te betalen. Een geweldige 875 game bracht het team direct in de top 4! Nu was het zaak om daar te blijven. De vijfde game zorgde voor een waar slagveld waarin geen 800+ game gegooid werd. Ook Nederland had moeite en kwam niet verder dan 645. Toch was er nog steeds uitzicht op de top 4 met Engeland en Finland, die 2 banenparen verderop samen aan de zesde game begonnen.

Waar beide teams zich aan elkaar optrekken, lukte het Nederland op een banenpaar met pacers niet om in het ritme te komen en goede scores neer te zetten. Met 697 kwam er zo toch een teleurstellend einde aan het Team Event, want een zesde plek was het eindresultaat. Klik hier voor de eindstand na de voorrondes bij de meisjes.

De jongens hadden een iets groter gat te overbruggen, maar in het Team Event kunnen 70 pins snel goed gemaakt worden. Net als op dag 1 was de start goed, met twee 800+ games, maar ook nu had het verval zich al in de tweede game ingezet. In game 3 lukte het de jongens niet om nog eens boven zichzelf uit te stijgen en een sprong te maken op de ranglijst. Uiteindelijk eindigt het team waar het de dag ook begon, op plek 9. Klik hier voor de eindstand na de voorrondes bij de jongens.

Het Singles Event volgt
Vrijdag is het alweer zaak om al het negatieve achter te laten en het positieve inclusief de leermomenten uit de voorgaande events mee te nemen, want dan wacht voor de jongens het Singles Event. De meisjes spelen het event op zaterdag. Voor het gehele team een nieuwe kans om zich van zijn/haar beste kant te laten zien. Daarbij hebben enkele spelers nog zich op succes in de All Events. Voor een volledig overzicht van het programma en alle ranking, ga naar http://www.bowlingresults.info/eyc/2019/

Voor meer handige links en updates, bezoek onze EYC webpagina hier. Wij wensen spelers en staf veel succes bij de events die nog volgen!

<< Terug naar nieuwsberichten