Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Dag 2 EYC 2019: Goud en brons in Doubles Event

dinsdag 16 april 2019
Tijdens de EK jeugd in Wenen heeft Team NL Bowling vandaag in het Doubles event de gouden medaille gewonnen bij de jongens en de bronzen medaille bij de meisjes. 

GOUD!
Het goud is voor Brent de Ruiter, Mike Bergmann en coach Jord van Weeren. Na een goede kwalificatie, waarin zij zich als tweede plaatste voor de halve finale, werd in die halve eindstrijd overtuigend afgerekend met Finland: 482-406. 

In de finale wachtte Duitsland. Het was een zenuwslopende wedstrijd, waarbij de Oosterburen halverwege voor lagen. Na een misser van Duitsland hield Nederland het hoofd koel en werd de voorsprong gepakt. Die werd ook niet meer uit handen gegeven, wat de EUROPESE TITEL opleverde! Het werd uiteindelijk 440-402.

BRONS!
Ook bij de meisjes was er een halve finale plek en wel voor Beaudine Kriele en Sharon Rietveld. Zij plaatsten zich als eerste voor de halve finales, na een prachtige serie in de voorrondes. Ook de meisjes van coach Peter van Zijp moesten het opnemen tegen Finland. Ondanks dat er goed gespeeld werd, bleken de Finse meisjes deze game net een maatje te groot. Het werd 443-384. Geen finale dus, maar wel een geweldige bronzen medaille voor de meisjes!

Goed begin
Ook de debutanten van Team NL Bowling kunnen terugkijken op een geslaagd Doubles Event. Zo werden Beejée Westerdijk & Lizzy Flapper vandaag knap 9e, waar Micha Groot & Kenneth Ramos gisteren ook al in het "linker rijtje" eindigden, op de 16e plek.

Team NL Bowling kent een heel goede start van de EKJ en moet dat vanavond zeker vieren. Morgen moet echter de knop alweer om voor de jongelingen en hun coaches, want dan gaat het Team Event van start. 

Kijk voor meer informatie over de EKJ, op onze EYC 2019 webpagina.

Via deze weg willen we spelers en staf van harte feliciteren met deze resultaten en we wensen het hele team veel succes bij het vervolg!

Foto: Brent de Ruiter, Mike  Bergmann, Beaudine Kriele & Sharon Rietveld (v.l.n.r., klik voor vergroting)

<< Terug naar nieuwsberichten