Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

EYC dag 1: Goede start voor de jongens in Doubles Event

maandag 15 april 2019
In het Doubles Event zijn de jongens zeer goed van start gegaan. Het duo Brent de Ruiter & Mike Bergmann heeft zich zelfs als 2e geplaatst voor de halve finales. Micha Groot & Kenneth Ramos kende een leerzaam debuut en werden knap 16e.

Sterke start
Bergmann begon vandaag aan zijn vijfde EK jeugd, voor De Ruiter was het al de derde keer dat hij zich mocht meten met de beste van Europa. Het duo had dus al wat ervaring en dat kwam vandaag goed van pas. De eerste game verliep moeizaam, maar het tweetal hield het hoofd koel en kwam nog tot 390. Daarna ging het los. In game 2 nam Bergmann het team met 268 op sleeptouw, in game 3 was het De Ruiter die met 270 een grote bijdrage leverde aan een positie in de top van de ranking. Met nog één game te gaan stond het duo zelfs bovenaan, precies gelijk met Finland. Ook met hen werd in de zesde game afgerekend, waardoor Nederland met een verschil van 22 pins bovenaan stond na de eerste serie. De total pinfall was 2635 (gem. 219,6). 

In de tweede serie wist alleen Duitsland deze score nog te verbeteren, wat betekent dat De Ruiter & Bergmann dinsdagavond om een finaleplek mogen spelen. In de halve finale nemen ze het op tegen Finland, met Pyry Puharinen & Jesse Ahokas. De andere halve finale gaat tussen beide Duitse teams.

Mooi debuut
In tegenstelling tot het ervaren duo stonden Groot & Ramos in de tweede serie voor hun debuut op de EK Jeugd. En dat was best spannend. Al hield dat het duo niet tegen om lekker uit de startblokken te komen. Met 437, 423 en 428 meldde ook dit Nederlandse duo zich in de top van de ranking. Helaas kwam daarna toch verval in de scores, waardoor het team wegzakte in de ranking. Met 340 en 320 was het continu zoeken naar het juiste gevoel en naar de juiste lijn. Wat een groot compliment verdiend is dat het tweetal bleef communiceren, met elkaar en met coaches Jord van Weeren, Peter van Zijp en Marieke de Jong. Ook bleef het tweetal strijdbaar en dat leverde nog een mooie slotgame van 430 op. Dit resulteerde in een total pinfall van 2388 (gem. 199), goed voor een uitstekende 16e plek van de 46 deelnemende duo's.

Al met al dus een zeer geslaagde start van het evenement voor de jongens!

Klik hier voor de eindstand van de voorronde in het Doubles Event bij de jongens.

Dag 2: De meisjes komen in actie
Dinsdag is het de beurt aan de meisjes om de EK te starten met het Doubles Event. In de eerste serie om 09.00 uur komen Beaudine Kriele & Sharon Rietveld in actie. In de middagserie, vanaf ongeveer 13.30 uur, starten de andere twee debutanten van Team NL Bowling: Lizzy Flapper & Beejee Westerdijk.

Vanaf ongeveer 17.30 uur staan de halve finales op het programma, direct gevolgd door de finales. Voor meer informatie over het evenement, het Nederlands team en updates via social media, klik hier.

Foto boven: Mike Bergmann, Jord van Weeren en Brent de Ruiter (v.l.n.r., klik voor vergroting)
Foto onder: Micha Groot, Kenneth Ramos en Jord van Weeren (v.l.n.r., klik voor vergroting)


<< Terug naar nieuwsberichten