Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

de Schiedamse BV Musis Sacrum is Stedenkampioen 50Plus

maandag 15 april 2019
Na een onderbreking van drie jaar is de Schiedamse BV Musis Sacrum voor de 7e keer Stedenkampioen Senioren 50Plus.

Het weekend van 13 en 14 april 2019 stond in het teken van de Stedenontmoeting Senioren 50Plus die werd gespeeld in Bowling Nieuwegein, de thuisbasis van de kampioen van 2018.

Op zaterdag om 10.00 uur ging de eerste voorrondeserie van start en de sfeer was meteen aanwezig en bleken de teams van de BV Maarssen en de Nieuwegeinse BV een maatje te groot voor de vier overige verenigingen en maakten er een spannende burenruzie van. Na de vier games bleek de BV Maarssen met 40 pins voorsprong (6350 om 6310 pins) op de Nieuwegeinse BV de 1e voorronde te hebben gewonnen en hadden zich daarmee direkt geplaatst voor de finale. Het gat naar de nummer drie bleek maar liefst 300 pins.
De laatste game van de heren van Hellevoetsluis mocht er trouwens zijn. Zij kwamen uit op een teamgame van 952 (238 gemiddeld) waarbij Peter van den Oever bijna een pefect game gooide. Zijn laatste worp ging de mist in waardoor hij eindigde met 296.

Zondagochtend was het de beurt aan de zeven overige verenigingen om een plaats te bemachtigen voor de finale die 's-middags van start zou gaan. Tijdens deze 2e voorronde werd al snel duidelijk dat de BV Maarsen en de Nieuwegeinse BV niets hadden te vrezen. De BV Heiloo bleek van deze teams het best te scoren en zij plaatsten zich dan ook als derde voor de finale met een pinfall van 6210.
De strijd om de laatste finaleplaats bleek het spannendst waarbij de BV Arnhem en de BV Spijkenisse uiteindelijk aan het langste eind trokken. De BV Hellevoetsluis kwam zo 16 pins te kort voor een finaleplaats.

Aangezien alle teams weer met een schone lei startten maakten alle teams bij aanvang van de finale evenveel kans op het kampioenschap. De BV Arnhem schoot uit de startblokken met een teamgame van 1590 (198,75 gemiddeld) met de Schiedamse BV Musis Sacrum als goede 2e gevolgd door het het team van Nieuwegein.

Tijdens de 2e game liet het herenteam van Musis Sacrum hun titelaspiraties zien door een game te gooien van 960 hetgeen een bijzonder sportresultaat is. Aangezien ook hun damesteams goed scoorde en de BV Arnhem hun niveau van de 1e game niet konden handhaven nam de Schiedamse BV Musis Sacrum de koppositie over. Na twee game bleek de pinfall tussen de nr. 2 (de BV Maarssen) en de nr. 5 (de Nieuwegeinse BV) slechts 12 pins te bedragen.

Tijdens de derde game wist het thuisspelende team het gat wat te verkleinen en de 2e plaats over te nemen van de BV Maarssen maar het gat met het team van Schiedam bleek te groot. Tijdens de 4e game werden alle plaatsen gecosolideerd en daarmee was het erepodium bekend.

Na een onderbreking van drie jaar was het Stedenkampioenschap Senioren 50plus weer een prooi voor de Schiedamse BV Musis Sacum die daarmee voor de 7e keer deze titel wisten te bemachtigen.

Klik HIER om naar de pagina te gaan met alle individuele en teamscores  van dit Stedenkampioenschap.

Het erepodium met de spelers van de BV Schiedam Musis Sacrum, de Nieuwegeinse BV en de BV Maarssen.<< Terug naar nieuwsberichten