Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Selectie EK heren bekend

woensdag 10 april 2019
Medio juni komt Team NL Bowling in actie tijdens de Europese kampioenschappen voor heren in München. Inmiddels zijn de zes namen bekend die meegaan met coaches Ron van den Bogaard en Menno van den Heuvel.

Selectie
De selectie die eerder dit seizoen begon aan de voorbereiding op de WK 2018 in Hong Kong en de EK in München bestond uit acht man en moest voor de EK worden terug gebracht naar zes. Het werd coaches Van den Bogaard en Van den Heuvel dit keer makkelijk gemaakt, want zowel Jeroen van Geel als Youri Fens hebben onlangs aangegeven om uiteenlopende redenen niet beschikbaar te zijn voor deelname aan de EK. Dat betekent dat er automatisch zes heren overblijven, die daarmee de EK-selectie voor de EMC 2019 vormen:

- Jeffrey van de Wakker, 30 jaar
- Johnny Spil, 31 jaar
- Jord van Weeren, 25 jaar
- Mark Jacobs, 30 jaar
- Xander van Mazijk, 27 jaar
- Yorick van Deutekom, 20 jaar

"De coaches hadden natuurlijk graag zelf de keuze gemaakt, maar we beschikken over een ervaren groep, waarmee we nog volop in ontwikkeling zijn. Het doel voor dit team is uiteindelijk plaatsing voor de WK 2021 via de EK 2020. Natuurlijk willen we ook in Müchen presteren, en dat kan ook, maar we hopen vooral op een goede leerschool om als groep weer stappen te maken in onze ontwikkeling", aldus Jan Jaap van der Sar, NBF topsportcoördinator.

EMC 2019
De European Mens Championships 2019, zoals het toernooi officeel heet, gaan van start op woensdag 12 juni. De kampioenschappen duren vervolgens t/m donderdag 20 juni. Voor meer informatie, over de selectie en de EK, ga naar de EMC 2019 webpagina.

<< Terug naar nieuwsberichten