Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Maak kans op deelname aan Teen Masters Europe 2019

woensdag 10 april 2019
Dit jaar komt het Amerikaanse evenement Teen Masters voor het eerst naar Europa en zij hebben voor de primeur als locatie gekozen voor Lucky’s Bowling in Warmond! Een geweldige kans voor de Nederlandse jeugd om in eigen land kennis te maken met dit bijzondere evenement van 7 t/m 9 juni 2019.
 
Waarom bijzonder?!
Teen Masters is niet zomaar een bowlingtoernooi. De deelnemers worden maximaal getest, omdat er gespeeld mag worden met slechts één bal. Het komt daarbij nog meer dan anders aan op kennis en kunde om tot goede scores te komen.
 
Meer informatie over het evenement vind je op: www.TeenMastersEurope.com
 
Jij kunt meedoen!
Het mooie aan dit verhaal is: Jij kunt deelnemen, mits je geboren bent na 31 januari 1999. I.s.m. Lucky’s Bowling organiseren we een kwalificatietoernooi om te bepalen welk meisje en welke jongen namens Nederland mogen deelnemen. Want er zijn slechts 20 federaties uitgenodigd om twee deelnemers in te schrijven en daar horen wij bij.
 
Kosten
De deelnemersbijdrage voor het kwalificatietoernooi is 50 euro. Daarmee wordt voor een deel de baanhuur betaald en de rest wordt gebruikt voor de deelnemersbijdrage aan het event in juni. Deelname kost dan 330 euro, maar we hopen hiermee alvast een beetje tegemoet te komen in die kosten.
 
Opzet
Het kwalificatietoernooi organiseren we op dinsdag 30 april. Geen ideale dag, dat realiseren we ons, maar i.v.m. de NK A-klasse, de EYC 2019 en koningsdag waren er verder weinig andere opties voor de deadline van 1 mei.
 
Omdat de Teen Masters Europe gespeeld worden met de speciaal voor dit toernooi ontworpen PBA Skills 3.02 bowlingbal, mag er tijdens het kwalificatietoernooi alleen gespeeld worden met plastic bowlingballen die een differential van 0.020 of minder hebben. Of met urethaan bowlingballen die een differential van 0.010 of minder hebben. De meeste spareballen voldoen hieraan zoals bijvoorbeeld deze:
 
 
Weet je niet zeker of jouw bal hieraan voldoet check dit dan via de website van de fabrikant.
 
Tijdens het kwalificatietoernooi speel je 2x 5 games. De winnaars zijn het meisje en de jongen met de hoogste pinfall na 10 games. Zij mogen Nederland vertegenwoordigen bij de Teen Masters Europe 2019. We starten om 16.00 uur en verwachten na twee series incl. een pauze rond 21.30 uur af te ronden.
  
Geef je op:
Opgeven kan door een mail te sturen naar jjvandersar@bowlen.nl. Doe dit z.s.m., want er is slechts plek voor 40 deelnemers. Geef direct aan met welke bowlingbal(len) je gaat spelen. Deze worden dan vooraf gecontroleerd op de specificaties.

<< Terug naar nieuwsberichten