Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Nieuwe kampioenen NK BCD gekroond in Tilburg

maandag 18 maart 2019
Zondag 17 maart zijn in Dolfijn - The Plays To Be - de prijzen verdeeld tijdens de Nederlandse kampioenschappen B-, C- en D-klassen. Zo is Nederland in één dag 11 kampioenen rijker.

Bijzondere resultaten
De NK in Tilburg begonnen al op zaterdag 9 maart en vooral in dat eerste weekend werd er flink gescoord door de eerste deelnemers. Zo behaalde Joss Rijkx een oorkonde voor hoge game (299) en voor zijn 1049 serie (225, 267, 258 en 299). Ook de teamgame van 525 die Rijkx behaalde met zijn Doublespartner Hans Wagner werd beloond met een oorkonde. De 297 van Jan de Jong gaat ook de boeken in als bijzonder sportresultaat.

Zo was de toon gezet op de eerste speeldag en moest er flink gestreden worden voor de finaleplaatsen in de verschillende klassen. De deelnemers die dit het beste hadden gedaan verzamelden zich zondag 17 maart opnieuw in Tilburg voor de (halve) finales.

B-klasse

Rodney Ernst kroonde zich tot kampioen bij de heren, door in de finale Devin Tudela te verslaan: 225-182. Brons was er voor Jan de Jong. Bij de dames was Kim ter Bruggen de beste, zij versloeg in de finale Lizzy Flapper: 179-161. Het brons ging naar Mylène Mulder. Voor Ter Bruggen was dit de perfecte sportieve revanche op de Doubles finale eerder die dag. Die verloor zij samen met haar partner Senna van Litsenburg van het duo Flapper & Mulder. Met 201-157 trokken Flapper & Mulder de eindzege in dit baker-format overtuigend naar zich toe. Het brons ging naar Danielle Vis & Eline Rodriguez Rocha- Beute en Angelique Obispo & Miranda Soet-Barten.

Bij de heren ging het goud naar het duo Maurice Michiels & Patrick Tribulet. Zij versloegen in de finale Joss Rijkx en Hans Wagner met 243-166. Het brons ging naar de duo's Shane Ahnee & Devin Tudela en Huib Groot Obbink & Jan de Jong.

C-klasse
Bij de dames bleek Denise Wieringa over stalen zenuwen te beschikken in de finale. Als derde geplaatste rekende zij eerste af met Erise van der Laan (181-140). Laatstgenoemde moest genoegen nemen met het brons. In een spannende finale moest Elles Dijkhuizen er aan geloven. Wieringa trok het goud naar zich toe met 176-171. Bij de heren ging het goud naar Sander Kremers. Hij overtuigde in de finale met een 246-180 overwinning op Mary Bolluyt, die de zilveren beker kreeg. Brons was er voor Jean Fransen.

In het Doubles Event wonnen Daisy Munne-Joosten & Geralda Markus-Koudijs in de finale van Paula Sleutel-Otten & Elly Hillebrand. De bronzen bekers gingen naar Erise van der Laan & Irma Gijsbers en 
Marianne Zandstra & Corrie Barth. Bij de heren ging het goud naar Marty Bolluyt & Romano Beekman. Zij versloegen Dik van Stein & Carlo Timmers in de finale. De duo's Rene Burger & Remy Wieffer en Martin Sleutel & Mario Hillebrand verdienden het brons.

D-klasse
Jacob Barth ging er bij de heren met het goud vandoor. Hij bleef Frank Doeleman voor in de finale (215-191) en had daarvoor Job Wieringa al achter zich gelaten met brons. Bij de dames Daisy Munne-Joosten de beste. In de strijd om het goud bleef zij haar Doublespartner Geralda Markus-Koudijs met 3 pins voor: 161-158. Corrie Barth verdiende het brons.

In het Doubles Event werd er door de dames niet gestreden om de titel. Bij de heren wel en dat deden Guido de Jong & Jan Livestroo het beste. In de finale bleven zij Jacob Barth & Maarten Schnijderberg met 203-153 de baas. De bronzen bekers gingen naar Job Wieringa & Sandro Barblan en Frank Visser & Jules Visser.

Overzicht
Zo zijn alle winnaars bekend! We kijken terug op een geslaagd toernooi en willen alle winnaars ook via deze weg van harte feliciteren met deze mooie prestaties. Tot slot willen we het personeel van onze partner Dolfijn - The Plays To Be- en alle betrokken vrijwilligers bedanken voor de organisatie.

Klik hier voor het volledige overzicht van alle standen en uitslagen. Klik hier voor foto's van alle winnaars.

<< Terug naar nieuwsberichten