Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Scholen uit Noordwijkerhout winnen de finales NK Schoolbowlen 2019

maandag 11 maart 2019
​Zaterdag 9 maart was het weer een feestje in Lucky’s Bowling te Warmond. Daar streden bijna 60 schoolteams om de titel Kampioen van Nederland. De enorme wisselbeker was ook dit jaar weer populair en was onderdeel van menig selfie! 

Dit jaar waren er voor het eerst teams bij uit de groepen 5 & 6 en het was een feestje in de letterlijke zin. Het omgooien van een enkele pin werd vaak al gevierd alsof het kampioenschap was behaald. Dat er aan het schoolbowlen veel plezier wordt beleefd is een zekerheidje.

De dag startte met een drietal halve finales waarin teams uitkomend in groep 5-6 twee games moesten gooien en teams in groep 7-8 drie games. En of ze nou goed hadden gegooid of iets minder, bijna allemaal stonden ze na afloop van hun halve finale bij de uitslagenlijsten om te kijken of ze kans maakten op een finaleplaats. Ze konden nadat de halve finales waren gespeeld dan ook bijna niet wachten op het bekendmaken van de finalisten.

Uiteindelijk mochten zes teams uit groep 5-6 en veertien teams uit groep 7-8 deelnemen aan de finale.

Groep 5-6
Het niveau van de zes teams lag zeer dicht bij elkaar. Tussen de nr. 1 “de Gezouten Kegeltjes” en het als zesde geplaatste team “de Diggies” maakten slechts 33 pins het verschil en aangezien de finale over slechts één game werd gespeeld maakten ze allemaal nog serieus kans op het kampioenschap. En spannend werd het!

Tijdens die finalegame bleek de nr. 2 , het team “de Bowlingspruitjes” van de Gevers-Deutz Terweeschool uit Warmond de 10 pins achterstand uit de halve finale op “de Gezouten Kegeltjes” te hebben goedgemaakt zodat beide teams eindigden met een totaal van 533 pins.

Wat volgde was een zeer spannende roll-off waarbij alle speler één bal moesten gooien. Het totaal van die drie worpen zou bepalen welk team Kampioen van Nederland zou worden. Gadegeslagen door alle deelnemers en hun supporters volgde na elke worp een ovationeel applaus als er pins werden omgegooid en werd er hartstochtelijk meegeleefd als de bal in de goot belandde.

Uiteindelijk bleken de spelers van “de Gezouten Kegeltjes” van de St. Victorschool uit Noordwijjkerhout over de sterkste zenuwen te beschikken en wonnen zij de titel.

Groep 7-8
Tussen de teams in groep 7-8 waren de verschillend iets groter maar de spanning en de ontlading als er een strike werd gegooid was er niet minder om. Het als eerste geplaatste team “de Strikers”, het als tweede geplaatste team “de Bowling Beasts” en de nr. 3 “Lilgangganggang” bleken ook tijdens de beide finalegames het hoogst te scoren waarbij de onderlinge verschillen verder werden vergroot.

Het erepodium bleek dus ongewijzigd en zo mochten ook de spelers van “de Strikers” van de Prinsenhof uit Noordwijkerhout zich Kampioen van Nederland noemen. De grote wisselbeker ging naar het team met het hoogste spelersgemiddelde en ook deze (88,67) bleek een prooi voor “de Strikers”.

We feliciteren hierbij nogmaals alle kampioenen en hopen alle deelnemende teams volgend jaar weer te mogen begroeten bij de volgende editie van het NK Schoolbowlen.

Klik hier voor alle uitslagen. Klik hier voor meer foto's.

Sfeerimpressie
Bollenstreek Omroep was zaterdag ook aanwezig in Warmond en maaktte de volgende bijdrage:
 

Foto: Alle medaillewinnaars in Lucky's Bowling (© Mariska van Maren)

<< Terug naar nieuwsberichten