Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

De inschrijving voor het kwalificatietraject European Senior Championships 2020 gestart!

donderdag 7 maart 2019
Na de succesvol verlopen kwalificatietrajecten voor de World Senior Championships (WSrC) 2017 en 2019 gaat ESBC Nederland een zelfde kwalificatietraject opzetten voor het European Senior Championship (ESrC) 2020. In het eerste kwalificatietrajecten stond ‘Met elkaar ervoor zorgen dat het beste team deel gaat nemen aan het WSrC’ voorop. Deze kwalificatietrajecten hebben, naast deelname aan de beide WSrC’s door een breed gedragen team, ervoor gezorgd dat deze evenementen gingen leven onder de Nederlandse bowlinggemeenschap. Tevens is door de kwalificatietrajecten een bijdrage mogelijk (geweest).
 
In oktober 2017 is door de European Tenpin Bowling Federation besloten dat in de jaren dat er geen WSrC is, er een European Senior Championship (ESrC) gehouden zal worden met een zelfde opzet als het WSrC. Dit houdt in dat er per land een team van maximaal 4 dames en 4 heren afgevaardigd kan worden. Het eerste ESrC zal plaatsvinden van 24 januari tot en met 2 februari 2020 in de Plus Bowling in Wenen (Oostenrijk). Uiteraard geldt hiervoor hetzelfde doel als voor de WSrC’s voor wat betreft het team en de financiële bijdrage.
Het is ook mogelijk om deel te nemen zonder voor kwalificatie in aanmerking te komen, maar om ervaring op te doen op de sportpatronen waarop de kwalificatietrajecten gespeeld worden. Dit zal tegen een gereduceerd tarief zijn.
 
Deelname aan de kwalificatie voor het ESrC 2020 staat open voor mensen die in 1970 geboren zijn en eerder. 
 
Waarom zou jij meedoen aan het EK kwalificatietraject?
Wat heb jij eraan? Hoe kan jij hiervan profiteren?
 
Iedereen die goed wil leren bowlen; minder missers en meer strikes wil gooien, doet er goed aan om onder optimale omstandigheden te trainen. Optimale omstandigheden zijn baancondities die jouw mindere worpen pijnlijk genoeg laten zien. Die je uitdagen om steeds scherp te zijn; of scherper te worden. Ben jij zo’n bowler?
 
Trainen op sportpatronen is natuurlijk het beste wat je kunt doen. Vraag erom bij jouw bowlingcentrum en misschien kunnen ze je van dienst zijn. Tijdens de selectiewedstrijden voor de EK 50+ krijg je verschillende sportpatronen voorgeschoteld. Allemaal even moeilijk; allemaal net zo frustrerend als jij het wilt.
Want weet je… een oliepatroon is niet gemaakt om jou te plezieren of te treiteren. Het is slechts een gegeven. Een speelveld. Waar jij op mag spelen. En als je een fout maakt, dan ligt dat niet aan het oliepatroon. Dat ligt aan jou. Jij maakt die fout en daarom krijg jij minder pins om. Wat is daar verkeerd aan? Of ben jij inmiddels zo gepamperd en in slaap gesukkeld dat je de uitdaging niet meer aan wilt gaan? En misschien ben je vergeten of heb je nooit geleerd wat je moet doen om goed te bowlen?
Waarom bepaalde ballen een goede en andere ballen een minder goede keuze zijn?
Waarom je release en snelheid goed moeten zijn en hoe je dat kunt veranderen?
Waarom je bepaalde gedachten en concentratie beter wel en beter niet kunt hebben?
Dat is niet erg. Wat vergeten is kan herinnerd worden. Wat je nooit verteld is kun je leren. Niet willen herinneren en niet willen leren…, blijf gewoon je ding doen en wees daar gelukkig mee.
 
Iedereen heeft zijn eigen reden om te bowlen. Eigenlijk is het altijd een test met en tegen jezelf. Soms een makkelijke en soms een moeilijke test. Maar altijd ben jijzelf degene die bepaalt welke test je wilt doen. En wat voor soort bowler je wilt zijn. Er is niets mis mee om gewoon je ding te blijven doen en zo af en toe eens te vlammen. Niet zo moeilijk doen. Gewoon ballen. En er is niets mis mee om beter te willen worden. Ook, of eigenlijk juist als je ouder wordt.
Met uitdaging blijf je scherp. Met uitdaging blijf je geïnteresseerd. Met uitdaging ga je verveling te lijf. Met uitdaging word je ook beter op makkelijke patronen. Met uitdaging gaat je gemiddelde omhoog!
 
Ga jij die uitdaging uit de weg of ga jij hem aan? Iedereen die mee wil doen krijgt hulp. Gaat nieuwe dingen leren. Van anderen en van jezelf. Sommigen van jullie gaan goed scoren. Anderen niet. Maar iedereen gaat leren wat hij of zij waard is.
 
Tijdens deze kwalificatietrajecten worden de banen voor het traject beschikbaar gesteld door de deelnemende bowlinghuizen. Dit zorgt ervoor dat zoveel mogelijk geld met het team meegegeven kan worden. Ook proberen we de organisatiekosten zo laag mogelijk te houden en zijn sponsors uiteraard welkom!
 
Iedere (bijna) 50+-er die geïnteresseerd is in dit traject kan zich opgeven via wilma.esbcnederland@gmail.com. Ook andere vragen, aanbiedingen en opmerkingen over dit traject kunnen aan dit e-mailadres gericht worden.
Informatie over de hoe en wat van dit traject vind je hier. Informatie over andere activiteiten en kwalificatietrajecten voor 50+-ers zijn te vinden op de website van ESBC Nederland.

 


<< Terug naar nieuwsberichten