Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Het team voor de World Senior Championships 2019 in Las Vegas is bekend!

donderdag 7 maart 2019
Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen organiseert ESBC Nederland een kwalificatietraject voor de World Senior Championships die in september in Las Vegas worden gespeeld. Het kwalificatietraject bestaat uit vijf trials waarin de deelnemers zich moeten plaatsen bij de eerste vier dames of heren om deel te kunnen uitmaken van het WSrC-team.

Damesteam
Er zijn inmiddels vijf trials gespeeld en de stand bij de dames stond al min of meer vast. Inge Hazeleger, Sonja Pannen, Marja van Dijk en Kirsten van der Kooij hadden een dusdanig gat geslagen met de andere twee deelneemsters Cory Timisela en Marian Verhoef, dat zij niet meer ingehaald konden worden. Zij zullen ons land vertegenwoordigen tijdens het WSrC 2019. Cory eindigde als vijfde en is daarmee de eerste reserve voor het damesteam. Wanneer een van de geplaatste dames uitvalt, zal Cory haar plaats innemen.
 
Herenteam
Bij de heren was het nog best spannend wie de derde en vierde plek zouden opeisen. Jack Edelaar en Ron van den Bogaard waren redelijk zeker van plaatsing, maar de als derde geplaatste Erwin Groen en Peter van den Oever hadden nog wel enige kanshebbers achter hen staan. Er konden nog zo vier mannen ook kans maken op plaatsing, Jan Passies, Eric Koning, Jan de Bruijn en Henri van Steenis zouden zeker alles op alles zetten om bij die eerste vier plaatsen te komen.
 
De vijfde trial vond plaats tijdens de eerste serie van het NK scratch in Bally's bowling in Rijswijk. Nu een keer geen heel moeilijk sportpatroon uit de database van World Bowling, maar een aangepaste versie van Beaten Path. Het was te merken aan de scores dat het patroon minder ingewikkeld was. Er werd in de breedte duidelijk hoger gescoord.

Deze trial bestond uit 5 games. De andere trials waren 6 games. Omdat er van de vijf trials een trial afvalt, werd er aan deze laatste trial een game toegevoegd in de berekening die gelijk is aan het gemiddelde van de 5 gegooide games. Ook de extra punten die te behalen zijn door dichte frames te gooien werden in deze berekening meegenomen.
 
De heren streden voor iedere pin en regelmatig wisselde men van plek. Zeker Eric Koning die van heel ver moest komen omdat hij in een eerdere trial twee games gemist had, kwam heel snel naar de bovenste helft van het klassement. Hij gooide een serie van 1227 over 5 games, daarbij had hij over de 5 games ook 56 extra punten voor de dichte frames. Met deze mooie score eindigde Eric op de zesde plek, nog slechts 13 pins achter de nummer vijf, Jan Passies. Jan is daarmee de eerste reserve, mocht een van de geplaatste spelers uitvallen. Na deze laatste trial en nadat de spelers die alle trials gespeeld hebben hun laagste trial hebben laten vallen is het herenteam ook bekend. Jack Edelaar, Ron van den Bogaard, Peter van den Oever en Erwin Groen zullen ons land vertegenwoordigen in Las Vegas tijdens het WSrC 2019.
 
Het team zal een mooie bijdrage meekrijgen uit dit kwalificatietraject en een gedeelte van de opbrengst van de Vriendenloterij.
 
Met nog zeven maanden te gaan is het nu aan het WSrC team, de reserves en coaches Lia Fievet en Frans Wagemakers om een hecht team te gaan bouwen en zich voor te bereiden op een mooie ervaring.
 
De einduitslag van het WSrC-traject vind je hier.

<< Terug naar nieuwsberichten