Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Vier van de vijf voorrondes NK G-bowlen gespeeld

woensdag 6 maart 2019
Zondag 3 maart vonden in Assen en Zutphen de regionale voorrondes plaats voor de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen. Er is nog één voorronde te gaan, voordat alle deelnemers bekend die zich plaatsen voor de landelijke finaledag, op 12 mei in Bowling Almere.

Spannende voorrondes
Nadat in februari de voorrondes in Hoofddorp (regio Midden) en Breda (regio West) al hadden plaatsgevonden, was het afgelopen weekend de beurt aan deelnemers in de regio's Noord en Oost. In Assen kwamen alle deelnemers bij elkaar in Pand 17, waar zij ontvangen werden door de vrijwilligers van de BV Assen.

Verspreid over twee dagen gingen de deelnemers de sportieve strijd met elkaar aan in één van de acht klassen. Drie klassen op niveau, één klasse waarbij de deelnemers ondersteuning krijgen van de bumpers, heren en dames spelen apart.

In Zutphen, in het Fletcher Resort-Hotel, was de organisatie in handen van Stichting KomOp. Ook hier kwamen veel deelnemers in actie, maar hadden we aan twee series genoeg om te bepalen welke deelnemers er met de titel 'Regionaal kampioen' vandoor gingen en welke spelers zich direct plaatsten voor de landelijke finales.

Voordat we het volledige deelnemersveld voor de landelijke finales bekend kunnen maken, moet nog één regionale voorronde gespeeld worden. Op zondag 31 maart komen deelnemers uit o.a. Tilburg, Oss en Sittard bij elkaar in Stardust Bowling voor de voorrondes van regio Zuid.

Een overzicht van alle uitslagen en meer informatie vind je op onze NK G-bowlen webpagina. Klik hier om de pagina te bezoeken.

Foto: Alle prijswinnaars in Assen (© Jannie Bouma)

<< Terug naar nieuwsberichten