Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Brent de Ruiter met zilveren plak beste Nederlander tijdens YET Denemarken

maandag 4 maart 2019
Tijdens de zesde stop van het Youth Euro Trophy seizoen, de Koge Youth Masters in Denemarken, kwamen diverse Nederlandse spelers in actie. Brent de Ruiter behaalde het beste resultaat, hij werd 2e in zijn leeftijdscategorie.

Als eerste naar de finales
De Ruiter kwam in actie in categorie 3, voor jongens geboren na juni 2000. Na zes kwalificatiegames stond De Ruiter bovenaan, met 1462 (gem. 243,67). De top 16 in deze categorie ging door naar de finalerondes, waar De Ruiter gezelschap kreeg van o.a. Ruben Keizer (11e), Dylan Geurds (14e) en Jurgen van der Vecht (16e). De Ruiter en Van der Vecht stonden door de klassering direct tegenover elkaar, waarbij de winst met 2-1 naar De Ruiter ging. In de volgende ronde werd Delandhuy Vendray uit Frankrijk met 2-1 verslagen, waardoor de halve finale werd bereikt. Hierin slaagde Ruben Keizer ook, door allebei z'n wedstrijden met 2-1 te winnen.

In de halve finale moest Keizer zijn meerdere erkennen in Emil Høstbo uit Denemarken en zo genoegen nemen met het brons. De Ruiter wist zijn halve finale, tegen David Günther uit Denemarken, wel te winnen en zo kwam hij in de finale tegenover​ Høstbo te staan.

De finale was erg spannend, maar ​Høstbo trok aan het langste eind en eiste zo de toernooizege voor zich op. De Ruiter kreeg na afloop het zilver omgehangen. Een mooi resultaat, wat vertrouwen moet geven in aanloop naar de Europese jeugdkampioenschappen, waar De Ruiter in april met Team NL Bowling in actie komt.

Nog drie finaleplaatsen
In dezelfde leeftijdscategorie bij de meisjes wisten drie jeugdinternationals de finalerondes te halen. Na zes games voorronde plaatste Beejée Westerdijk zich als vijfde, Sharon Rietveld als negende en Lizzy Flapper als elfde. Helaas voor Rietveld kwam er in de eerste finaleronde een einde aan haar toernooi, waar Flapper en Westerdijk hun wedstrijden wel wisten te winnen.

In de kwartfinales leverde dat twee keer een Nederland - Denemarken op, waarbij het thuisland er helaas met de volle winst vandoor ging. Westerdijk verloor van Megan Gales Dicay en Flapper kwam tekort tegen Louise G. Nielsen. Zo strandde beide speelsters met de medailles in zicht, maar werd toch weer wat internationale ervaring opgedaan in aanloop naar de EKJ.

In de categorie met de jongste deelnemers kwamen geen Nederlanders in actie. In de categorie met de oudste deelnemers kwam een aantal landgenoten nét te kort voor een plek bij de beste acht. Mylene Mulder werd tiende, Bart Bronsgeest elfde en Jochem van Sabben dertiende.

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen.

Vervolg Youth Euro Trophy
Er staat dit seizoen nog één stop op de kalender, begin april in Zwitserland, voordat de beste spelers van het seizoen zich kunnen voorbereiden op de finales in Denemarken op 31 mei.

Klik hier voor meer informatie.

Foto: De top van categorie 3, met Keizer (2e van rechts) en De Ruiter (4e van rechts) (© www.facebook.com/kogeyouthmasters/)

<< Terug naar nieuwsberichten