Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

NK G-bowlen 2019 gestart met eerste van vijf voorrondes

woensdag 6 februari 2019
Zondag 3 februari vond de eerste van vijf regionale voorrondes plaats voor de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2019. In Breda kwamen de eerste deelnemers in actie, aanstaande zaterdag volgt de volgende groep tijdens de voorronde in Hoofddorp.

De 'Road to Almere'
De vijf regionale voorrondes kunnen ook wel de 'Road to Almere' genoemd worden. Dat is de plek waar op 12 mei 2019 de landelijke finales worden georganiseerd. Maar dan moet je als deelnemer tijdens de regionale voorronde wel in de top 2 van je klasse eindigen. Een mooie uitdaging voor de bowlers met een verstandelijke beperking dit ook dit jaar weer in grote getalen deelnemen aan de NK. De eerste finalisten zijn inmiddels bekend, na de voorronde in Breda. Klik hier voor de uitslagen.

Zaterdag 9 februari staat de tweede voorronde op het programma, bij Claus Bowling te Hoofddorp. Het is een voorronde met bij 80 deelnemers, wat maar weer eens onderstreept hoe populair de bowlingsport in deze regio is onder de doelgroep.

In maart volgen nog de regionale voorrondes in de regio's noord, oost en zuid. Daarna weten we welke 96 bowlers tijdens de landelijke finales in actie mogen komen.

Voor meer informatie over de opzet van de NK, de regionale voorrondes en de uitslagen, klik hier.

Woord van dank!
De NK G-bowlen worden mede mogelijk gemaakt door de medewerking van de diverse bowlingcentra en een grote groep vrijwilligers die zorgdragen voor de organisatie van de regionale voorrondes. Wij bedanken alle betrokkenen voor hun inzet en energie! Samen maken we er een mooi sportief feest van.

<< Terug naar nieuwsberichten