Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Cathrien Bosch-Nikkels wint vijfde NK 50+ Scratch titel

maandag 4 februari 2019
Tijdens de Nederlandse kampioenschappen 50+ scratch heeft Cathrien Bosch-Nikkels voor de vijfde keer het goud gewonnen. Na vier keer in de A-klasse, waaronder vorig seizoen, is het haar dit keer gelukt in de B-klasse. Vanzelfsprekend werden dit weekend ook in de andere klassen de kampioenen gekroond.

Drie om drie
Na de finales van de NK 50+ scratch op zondag 3 februari in Bally Bowling & Grill te Rijswijk stonden drie kampioenen op het podium die er al eens stonden. De andere drie kampioenen beklommen voor het eerst de hoogste tree van het podium tijdens dit kampioenschap.

Op zondag 27 januari waren de NK gestart met de eerste deelnemers, die verdeeld over zes categoriën in actie kwamen. Heren en dames spelen apart. Daarnaast worden de klassen A, B en C ingedeeld op basis van leeftijd.

Inge Hazeleger is één van de kampioenen voor wie het haar eerste NK 50+ scratch titel is. In de Dames A-klasse bleef zij Sonja Pannen en Zuleika Tromp ruim voor. De kampioen van vorig jaar, Cathrien Bosch-Nikkel, ging er dit jaar vandoor met de titel in de B-klasse. De strijd om het zilver werd op 1 pin beslist in het voordeel van Nicolette Ista. Marja van Dijk-Uittenbogaard moest genoegen nemen met het brons.

In de C-klasse was Nel Tel-Kelder de beste! Voor haar was dit haar vierde NK 50+ scratch titel, een mooi resultaat. Ook in deze klasse was het verschil na in totaal tien games slechts 1 pin tussen de nummer 2, Trudy Smit-Jongenengel, en de nummer 3, Farida Pascoal-Blom.

Spannend tot het einde 
In de Heren A-klasse was Eric Koning voor het eerst de allerbeste. In de finale wist hij zijn ruim opgebouwde voorsprong na de voorronde zelfs nog iets uit te breiden, waardoor het goud niet in gevaar kwam. Het zilver ging naar Nico Thienpondt en Jack Edelaar won het brons.

In de B-klasse was het tot het laatste moment spannend. Guus Cramer ging met een ruime voorsprong de finaledag in, maar hij zag de Engelsman Alan Keddie de eerste twee games dichterbij komen. In game drie leek de verhouding weer herstelt, maar door 236 en 234 te gooien wist de Engelsman toch het goud voor zich op te eisen met een verschil van slechts 7 pins. Cramer werd tweede, gevolgd door titelverdediger Leon Blansjaar.

Cees Boutkan was net als in 2014 de beste heer in de C-klasse. Klaas Gorter maakte het nog spannend, maar wist zijn 212 van de voorlaatste game geen vervolg te geven in de laatste game, waardoor Boutkan zijn voorsprong behield. Gorter hield nog wel Joost van der Lans op 6 pins achter zich, die genoeg moest nemen met het brons.

Bekijk alle uitslagen op de website van ESBC Nederland: www.esbcnederland.nl

<< Terug naar nieuwsberichten