Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Dit weekend starten de NK 50+ met ontknoping WK kwalificatietraject

donderdag 24 januari 2019
Zondag 27 januari gaan in Bally's Bar, Grill & Bowling Rijswijk de Nederlandse kampioenschappen 50+ Scratch van start, waarvoor de finales een week later gepland staan om zondag 3 februari. De eerste serie is direct de ontknoping van het kwalificatietraject voor de WK 50+ 2019.

Nederlandse kampioenschappen
De organisatie van de NK 50+ Scratch is in handen van ESBC Nederland en zij hebben weer een mooi programma opgesteld voor alle deelnemers, die verdeeld worden over drie leeftijdsklassen: A klasse 50 – 57 jaar, B klasse 58 – 64 jaar, C klasse 65 jaar en ouder. Daarbij strijden dames en heren apart om de nationale titels.

Alle deelnemers spelen 5 games voorronde, waarna 48 spelers zich plaatsen voor de finales, verdeeld over de zes klassen. In die finales worden nog eens 5 games gespeeld, waarbij de scores uit de voorronde meegaan. Wie na 10 games bovenaan staat in zijn of haar klasse mag zich de nieuwe Nederlands kampioen 50+ Scratch noemen.

Ga voor meer informatie over de NK naar www.esbcnederland.nl.

Ontknoping kwalificatietraject WK 50+
Tijdens de eerste serie op zondag 27 januari komen alle deelnemers in actie die een gooi doen naar een plekje in de WK-selectie voor de WK 50+ 2019. Dit evenement wordt in september georganiseerd in Las Vegas en namens Nederland mogen hier 4 heren en 4 dames aan deelnemen.

Het traject loopt al sinds 2018 en is nu toe aan de laatste en dus beslissende fase. Op dit moment hebben Inge Hazeleger, Sonja Pannen, Kirsten van der Kooij, Marja van Dijk-Uittenbogaard bij de dames de beste papieren. Bij de heren zijn dit Jack Edelaar, Ron van den Bogaard, Erwin Groen en Peter van de Oever.

Klik hier voor meer informatie over het kwalificatietraject en de standen.

<< Terug naar nieuwsberichten