Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

​Nieuw boek voor trainers gepresenteerd!

maandag 17 december 2018
De bowlingsport is continu in beweging. Vaak goed in beeld, soms achter de schermen. En in die laatste categorie heeft een groep vrijwilligers de laatste maanden een mooi resultaat behaald!
 
Presentatie van nieuw boek voor trainers
Wendy Haak en Ben van Spronsen zijn twee van die vrijwilligers die zich al jaren als docent inzetten voor het opleiden van trainers en wedstrijdleiders. Hierin hebben zij de afgelopen jaren een ontwikkeling doorgemaakt, door met de trainersopleidingen aansluiting te vinden bij de opleidingen vanuit de European Tenpin Bowling Federation. Een stap die gemaakt is om mee te kunnen groeien met de laatste trends en ontwikkelingen in onze sport.
 
Na de bijscholingen, aanpassingen in de opleidingen en de organisatie van de opleidingen, is het afgelopen jaar veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van een boek. En dit ging niet over één nacht ijs. “We hadden niet verwacht het boek in een weekendje te realiseren, maar het heeft wel meer tijd gekost dan verwacht om het helemaal naar wens in te vullen. Samen hebben we er zeker ruim 200 uur werk in zitten”, aldus Van Spronsen. Hij vervolgt: “Om het dan zo voor de kerst te kunnen presenteren aan een groep trainers, dat verguld ons met trots!”
 
Ondersteuning voor trainers
Het boek is ontwikkeld om trainers die onlangs de nieuwe NBF/ETBF opleidingen hebben gevolgd te ondersteunen tijdens het training geven. Veel van de stof werd in het Engels aangeboden en is nu vertaald naar het Nederlands. Daarnaast is ter ondersteuning nieuwe beeldmateriaal gemaakt en zijn er ondersteunende video’s gemaakt. Beide producten kunnen tijdens trainingen worden ingezet om nog meer leereffect te behalen gedurende een training. We hopen daarmee een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van bowlers in heel Nederland.
 
Video direct in de praktijk gebracht
Zondag 16 december zijn het boek en de video’s officieel gepresenteerd tijdens de gezamenlijke training van de regionale jeugdselecties in Claus Bowling, Hoofddorp. NBF-bestuurslid Alex de Vries was in Hoofddorp aanwezig om de groep vrijwilligers, die naast Haak en Van Spronsen ook heeft bestaan uit Ramon van der Horst en Bert Breems, te bedanken voor hun inzet en de waardering daarvoor uit te spreken.
 
Omdat er bij de regionale jeugdselecties veel trainers betrokken zijn, konden de eerste boeken direct uitgedeeld worden, samen met de USB-stick met video’s. Deze video’s zijn allemaal bewerkt door jeugdspeler Roy de Haan, waarvoor dank! Eén van deze video’s werd tijdens de training direct ingezet. Op de schermen in het bowlingcentrum werd de video getoond, zodat de ruim 40 aanwezige jeugdspelers direct konden zien wat van hen verwacht werd.
 

 
Foto boven: Bert Breems, leidend voorwerp in de gemaakte video’s, ontvangt het eerste exemplaar uit handen van Alex de Vries
Foto onder: Alle vrijwilligers die hebben geholpen met v.l.n.r.: Van Spronsen, Van der Horst, Breems, Haak en De Haan


<< Terug naar nieuwsberichten