Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

WK dag 9 - Bittere beste prestatie sinds 1995

maandag 3 december 2018
Op de negende dag hebben de Team NL Bowling heren de beste teamprestatie geleverd sinds 1995. Toch stonden de heren na afloop van het Team Event niet te juichen op de baan. In tegendeel.

WK afgesloten met het Team Event
Maandag 3 december stond de ontknoping van het Team Event op het programma. Team NL Bowling stond er halvewege goed voor, met een 8e plek en slechts 44 pins achter op de Top 4. In dezelfde samenstelling als twee dagen eerder begon het team redelijk aan nog eens drie games. In de eerste game zette het team 1020 op het bord. Een mooie score, maar toch zakte Nederland twee plekken in de ranking.

Jeroen van Geel: "We begonnen de dag goed, maar kregen het daarna niet meer voor elkaar om strikes aan elkaar te plakken zonder gaten ertussen." Dat resulteerde in 954 in de tweede game, nog altijd goed voor een 10e plek. In game drie kwam de pinfall op 925 en door een goede game van andere teams zakte Nederland opeens naar de 16e plek.

Een resultaat dat het beste is sinds 1995, toen Nederland Wereldkampioen werd. Een resultaat ook dat in het verleden recht gaf op een mooie topsportstatus bij NOC*NSF, maar nu toch vooral nog een resultaat met een nare nasmaak. Omdat er meer inzat.

Uiteindelijk hebben Amerika, Canada, Italië en Singapore de halve finale gehaald. Die worden morgen live uitgezonden op Ziggo Sport.

Klik hier voor de eindstand na de voorrondes van het Team Event.

Jord van Weeren mist Masters Event op 4 pins
Met een schuin oog werd deze dag ook gekeken naar de All Events, waarin Jord van Weeren nog kans maakte op een plek bij de beste 24. Het begin was voor hem persoonlijk ook goed, met 245. Het bracht hem op de 23e plek. Echter, door een vervolg met 190 en 191 zakte hij tot de 25e plek, op slechts 4 pins achterstand op de nummer 24. 

"Ja, even balen nu", reageerde Van Weeren kort na afloop van het Team Event. Hij vervolgt: "Realistisch gezien zou ik met een 25e plek tevreden moeten zijn. Maar als je zo dichtbij bent is het wel even flink balen. Ik kan alleen mezelf de schuld geven. Het laat normaals zien hoe belangrijk spares zijn. Ik heb teveel spares laten liggen gedurende de week en dat nekt me nu. Als ik gewoon de spares had gemaakt, dan had ik de Masters gehaald. EK, WK, jeugd of senioren, dat maakt dan niet uit. Gewoon spares maken!"

Xander van Mazijk is namens Nederland 75e geworden, Youri Fens 85e, Johnny Spil 89e, Jeroen van Geel 162e en Yorick van Deutekom 167e. De All Events is gewonnen door EJ Tacket uit Amerika, voor landgenoot Andrew Anderson en de Canadees Dan MacLelland. Klik hier voor de volledige eindstand. 

Amerika wint ook Trio's goud
Het was voor de Amerikanen een mooie dag, nadat zij eerder al brons (2x) en zilver hadden gewonnen in de Singles en Doubles. In de finale van het Trio's Event werd Indonesië verslagen. Het brons ging naar Zweden en Zuid Korea.

De WK worden morgen vervolgd met het Masters Event en de finales van het Team Event. Helaas voor Nederland is het team van coach Ron van den Bogaard uitgespeeld. Donderdag 6 december komt het team terug in Nederland, waar het rond 19.00 uur land op Schiphol. Vervolgens is het bijkomen en de WK verwerken, voordat het vizier wordt verlegd naar de EK in München komende zomer. De ervaringen die in Hong Kong zijn opgedaan zullen daarbij zeker van pas komen met het team.

<< Terug naar nieuwsberichten