Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

WK dag 8: Van Deutekom sluit goed af, Maleisië wint tweede goud

zondag 2 december 2018
Zondag 2 december kwam alleen Yorick van Deutekom (foto) namens Team NL Bowling in actie tijdens de WK in Hong Kong. En hoe, hij was als booster in het Team Event de op 2 na beste speler van de dag.

Mooie afsluiting
Tijdens het eerste blok van het Team Event, gespeeld op zaterdag, werd Van Deutekom buiten het team gehouden en coach Ron van den Bogaard zag na de goede prestatie van het team geen reden om daar verandering in te brengen. Dus startte zondag alleen van Deutekom aan zijn laatste drie games namens Nederland op dit WK.

Hij begon geweldig, net als de andere vier heren bij hem op de baan. Mede dankzij de 243 van Van Deutekom kwam dat 'gelegenheidsteam' tot een score van 1113. Van Deutekom hield vol en scoorde in de opvolgende twee games 225 en 191. Daarmee sloot hij het toernooi af met 219,67 en dat is natuurlijk een prachtige manier om de WK af te sluiten. Hij steeg er ook nog 30 plekken in de All Events mee, maar de eindstand wordt pas bepaald nadat het Team Event volledig klaar is. Klik hier voor alle scores van zondag.

Maleisië pakt het tweede goud
Zondagavond werden in Hong Kong de finales van het Doubles Event gespeeld. In de eerste halve finale maakte Amerika gehakt van Zuid Korea, het werd 495-377. De tweede halve finale, tussen Maleisïe en Canada was een stukje spannender. Mede door de 262 van Al-Hakim (MAS) wist Maleisië te winnen: 458-412.

Nadat Maleisië zaterdag het goud in het Singles Event al had gewonnen, gingen ze nu direct voor het tweede goud. En dat lukte. Met 433-370 trokken de Aziaten de wedstrijd naar zich toe.

Ontknoping Team Event op maandag
De beste 24 landen komen maandag in actie in het tweede blok van het Team Event. Halverwege gaat Duitsland aan de leiding, vlak voor Frankrijk en Amerika. Dan is er een gaatje van 107 pins met de nummer 4: Indonesië. En laat dat nou net de plek zijn die nog recht geeft op een plek in de halve finale. Een plek waar Nederland slechts 44 pins achter staat, nog wel achter Italië, Denemarken en Zweden.

Een achtste plek voor Team NL Bowling zou een prachtige prestatie zijn, één om trots op te zijn. Maar de top 4 is halvewege nog erg dichtbij. En het team is er toe in staat gebleken om de scores neer te zetten die nodig zijn! Dus waarom niet?! 

Spannend wordt het sowieso om te volgen welke vier landen zich plaatsen voor de halve finale! De serie start om 12.00 uur plaatselijke tijd, wat betekent dat het in Nederland 05.00 uur is. De ontknoping is te volgen via live streaming, Team NL Bowling speelt achtereenvolgens op de banen 8, 16 en 22 en verschijnt dus aan het eind voor de camera's.

Wij gaan er voor zitten en wensen de heren van Team NL Bowling heel veel succes!

Voor meer informatie over de WK en handige links, klik hier.

<< Terug naar nieuwsberichten