Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

WK dag 7 - Team NL Bowling herstelt zich knap, voorlopig 8e

zaterdag 1 december 2018
Op dag 7 in Hong Kong is het volgens velen leukste event begonnen: Het Team Event. Daarnaast werden ook de finales in het Singles Event gespeeld. Een mooie dag dus bij de WK heren.

Goed herstel, voorlopige 8e plek
Coach Ron van den Bogaard moest vooraf nog een keuze maken, namelijk met welke 5 spelers hij het Team Event zou beginnen. Yorick van Deutekom werd buiten het team gelaten en dus startte de Team NL Bowling heren met Johnny Spil, Youri Fens, Xander van Mazijk, Jord van Weeren en Jeroen van Geel.

Nederland kwam in actie tijdens de tweede serie en zag in de ochtend Duitsland de leiding nemen met 3200 (gem. 213,33). Na de eerste game kon Nederland daar alleen maar van dromen. Met 903 was het begin niet goed. Fens reageert: "Na een moeizame start hebben we het met het team goed opgepakt en gooiden we in de 2e game 1089. De derde game begonnen we niet heel sterk, maar door elkaar te motiveren wisten we er toch nog een 1048 van te maken. Dit is goed voor een totaal van 2040 en hiermee staan we voorlopig op een 8e plaats. Dit betekent dat wij maandag het 2e blok gooien, met de beste 24 landen."

Halverwege het Team Event gaat Duitsland aan de leiding, gevolgd door Frankrijk, Amerika en Indonesië. Klik hier voor de volledige stand van zaken in het Team Event.

Van Deutekom had de pittige opdracht om zich op te laden voor de drie games buiten het team. Het begin was niet top, maar door af te sluiten met 211 zette hij nog 527 op het bord. 

Met de ontwikkelingen van vandaag ziet Van den Bogaard geen reden om te wisselen in de formatie, wat betekent dat Van Deutekom zondag voor het laatst in actie komt. Hij zal daarbij proberen zijn derde WK in 12 maanden op een positieve manier af te sluiten en mogelijk nog wat plekken te stijgen in de All Events.

Maandag komt het team opnieuw in actie met als ultieme doel het bereiken van de top 4.

Raqic Ismail opvolger van Van Mazijk
Na het Team Event stond de finale van het Singles Event op het programma. In Nederland konden we meekijken via Ziggo Sport, waar we zagen dat de Amerikanen Anderson en Troup hun favorietenrol niet konden waarmaken. De finale ging tussen Dan MacLelland (CAN) en Rafiq Ismail (MAS), waarbij de Maleisiër aan het langste eind trok: 217 - 204. Zo volgt hij Van Mazijk op als Wereldkampioen Singles.

Meer informatie over de WK 2018 vind je op onze speciale webpagina. Zondag staat ook de finale van het Doubles Event op het programma. In verband met live voetbal is die ontknoping bij Ziggo niet te zien op het open kanaal, maar alleen bij Ziggo Docu. Amerika, Canada, Maleisië en Zuid Korea gaan de strijd om het goud met elkaar aan.

<< Terug naar nieuwsberichten