Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

WK dag 5 - Een goed begin van het Trio’s Event

donderdag 29 november 2018
Donderdag is in Hong Kong het Trio's Event begonnen. In de volgende formaties kwam het Nederlands team in actie: Jeroen van Geel, Yorick van Deutekom (foto) & Youri Fens en Johnny Spil, Jord van Weeren en Xander van Mazijk.

Stijgende lijn

In de ochtendserie stapte coach Ron van den Bogaard de baan op het met trio Van Geel, Van Deutekom en Fens. Goede en mindere games wisselden elkaar af, maar ten opzichten van de voorgaande evenementen was er zeker een stijgende lijn te zien. Van Geel bevestigd dat: "Het ging best aardig. Als ik voor mezelf spreek kan ik niet anders dan tevreden zijn. Er is nog steeds meer dan genoeg ruimte voor verbetering, maar ik heb al een veel beter gevoel overgehouden aan deze 3 games dan aan de vorige 12."

Met een total pinfall van 1779 (gem. 197,67) staat het trio halverwege het event op een gedeelde 32e plek, van de 86 teams.

Voorlopige derde plek
In de tweede serie kwam het trio Spil, Van Weeren en Van Mazijk in actie. Zij kenden een heel goede dag, boven verwachting goed zelfs. "Het ging erg goed, zo goed dat we na onze serie derde stonden. Ik had niet verwacht dat wij daar ook na de derde serie nog steeds zouden staan", aldus Van Weeren. Klik hier voor een video met zijn volledige reactie.

Halvewege het trio's event een derde plek dus, met een total pinfall van 1997 (gem. 221,89). Zweden gaat na drie games aan de leiding, op 32 pins voorsprong. Op de twee plek staat Indonesië met 4 pins meer dan Nederland, die weer een voorsprong van 13 pins hebben op Amerika. Kort daar achter hijgen Zuid Korea, Zweden, Colombia en Thailand de top 4 al in de nek, wat een spannend vervolg van het event voorspelt.

Klik hier voor de volledige stand van zaken na 3 games.

Ziggo Sport zendt finales live uit
Het hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag is officieel bekend geworden dat Ziggo Sport de finales van de WK live gaat uitzenden, van 1 t/m 5 december. Klik hier voor meer informatie.

Ga naar onze WK 2018 webpagina voor verslagen van eerdere dagen, handige links en updates.

<< Terug naar nieuwsberichten