Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

WK heren live op Ziggo Sport

donderdag 29 november 2018
De finales van de Wereldkampioenschappen in Hong Kong worden van 1 t/m 5 december live uitgezonden op Ziggo Sport. Nederland is daarbij één van de 15 landen waarin de WK worden uitgezonden.

Goede ontwikkeling
Naast de 15 omroepen die de finales gaan uitzenden, worden de finale ook online aangeboden door Olympic Channel, echter heeft Ziggo Sport in Nederland de exclusieve rechten. Sinds 2017 zet World Bowling zich actief in om tv-rechten te verspreiden. Vorig jaar bij de WK in Las Vegas slaagde World Bowling er al een paar keer in, met name in Azië. Dit jaar dus al in 15 landen, verspreid over de hele wereld.

Ondanks dat er nog veel voor verbetering vatbaar is, zo zijn de WK door het ontbreken van bijvoorbeeld live scoring slecht te volgen, verdient World Bowling een groot compliment voor het bereiken van dit resultaat. Met dank ook aan het ingeschakelde bureau Reddentes Sport's, dat de verkoop op zich heeft genomen.

World Bowling President, Sheikh Talal Mohammed Al-Sabah reageert: “We zijn verheugd met het feit dat één van onze mooiste evenementen in 2018 getoond wordt over de hele wereld, met name in Azië, Europa en Noord Amerika, waar bowlen populair is. We kijken er naar uit dat fans van de bowlingsport volgende week de kans krijgen om de beste bowlers van de wereld in actie te zien wanneer de prijzen in Hong Kong verdeeld worden." 
(bron: worldbowling.org)

Programma
Het programma voor de finales ziet er als volgt uit:
 
Zaterdag 1 december 12.30 uur: (Halve) finales Singles Event
Zondag 2 december 11.30 uur: (Halve) finales Doubles Event
Maandag 3 december 11.00 uur: (Halve) finales Trio's Event
Dinsdag 4 december 10.00 uur:  (Halve) finales Team Event
Woensdag 5 december  08.00 uur: Masters Event

Commentaar wordt tijdens de uitzendingen verzorgd door Jack Edelaar. Hij deed in het verleden al veel ervaring op als commentator bij Eurosport en gaat de komende dagen proberen jou zo goed mogelijk te informeren en hoopt samen met ons natuurlijk zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de bowlingsport.

Op moment van schrijven is de top 4 bij de Singles en Doubles Events bekend en wordt het Trio's Event gespeeld. Team NL Bowling is daarbij op dag 1 goed begonnen waardoor de kans bestaat dat we begin volgende week naar onze eigen heren kunnen kijken. Zo ver is het echter nog lang niet. Ga voor meer informatie over de standen, het programma en handige links naar onze WK 2018 webpagina. De heren proberen je ook via instagram en facebook zo goed mogelijk op de hoogte te houden vanuit Hong Kong.

Ga jij kijken? Deel het en win
Het komt natuurlijk niet vaak voor dat bowlen live wordt uitgezonden op de Nederlandse televisie. We willen daarom zo veel mogelijk mensen enthousiasmeren om vanaf zaterdag ook in te schakelen. Jij kan ons daarbij helpen!

Deel een foto of video terwijl jij bowlen op Ziggo Sport zit te kijken op instagram of twitter met de hashtag #ikkijkbowlen en maak kans op een gesigneerd shirt van de Team NL Bowling heren! 

<< Terug naar nieuwsberichten