Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

WK heren halverwege, nog geen hoge klassering voor Team NL Bowling

woensdag 28 november 2018
De Wereldkampioenschappen voor heren in Hong Kong zijn halverwege. Team NL Bowling heeft inmiddels de Singles en Doubles Events gespeeld, met een 36e en 28e plaatsen als beste noteringen.

Hoge scores zijn er wel
Bondscoach Ron van den Bogaard is naar Hong Kong afgereisd met Jeroen van Geel, Johnny Spil, Jord van Weeren, Xander van Mazijk, Yorick van Deutekom en Youri Fens. Inmiddels verblijft het team een week in de Aziatische metropool en zijn twee events achter de rug.

Zondag 25 november begonnen het team aan het Singles Event, waarin de gouden medaille van Van Mazijk uit 2017 verdedigd moest worden. Helaas kon die stunt van een jaar geleden niet herhaalt worden. Veel spelers hadden moeite met het lastige patroon (WB Los Angeles, 38ft) en voldoende hoge scores bleven uit. Van Weeren kwam het beste voor de dag en wist een goede, constante serie neer te zetten. Hij eindigde als beste Nederlander op de 36e plaats.

In het Doubles Event werden over de breedte betere scores neergezet, maar nog te weinig om een rol van betekenis te spelen. Echter laten de hoge scores zien dat de heren iets te zoeken hebben op dit WK tussen het geweld uit Amerika en Azië. Het is nu zaak om de ondergrens te verhogen en dan zit er mogelijk nog meer in voor de Trio's en Team Events.

Van Weeren en Spil kwamen in het Doubles Event tot de beste score namens Nederland. Zij eindigden uiteindelijk op de 28e plaats.

Blijf de Wereldkampioenschappen volgen
Op onze WK 2018 webpagina zijn verslagen per dag terug te lezen, aangevuld met reacties vanuit Hong Kong. Ook vind je er het programma voor de komende dagen en handige links om niets van de WK te hoeven missen. Klik hier om de pagina te bezoeken.

De finales van alle evenementen worden gespeeld van 1 t/m 5 december. Dit jaar zijn de finales gebundeld om het interessant te maken voor televisie. De finales worden in vele landen live uitgezonden en worden daarnaast ook op het Olympic Channel getoond.

De voorrondes zijn steeds te volgen via live streaming. Helaas wordt er vanuit Hong Kong geen live scoring aangeboden.

Foto: Youri Fens in actie (© Svenska Bowlingförbundet)

<< Terug naar nieuwsberichten