Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Nederlands Kampioenen gekroond na spannende knock-out finales

zondag 25 november 2018
In Dolfijn Tilburg zijn vandaag de nieuwe Nederlands Kampioenen jeugd gekroond. In spannende knock-out finales gingen Veerle Tribulet, Romano Beekman, Beejée Westerdijk, Vince van der Loo, Denise Blankenzee en Bart van Beers met de titels aan de haal.

Dit jaar werden de finales van de NK Jeugd volledig in een knock-out systeem gespeeld. Het volledige schema en de uitslagen zijn hier te vinden. Bowlen in een knock-out systeem is nieuw voor de meeste spelers en vereist een andere mentaliteit dan het gooien van reguliere games. De spannende wedstrijden en emotionele momenten waren een lust voor het oog voor het goed gevulde publiek. 

Bij de Meisjes t/m 12 jaar wist Veerle Tribulet voor het eerst de Nederlandse titel te veroveren. Het jonge talent wist in de halve finale met 1 pin titelverdediger Nikki Groot te verslaan wat voor wat tranen zorgde. in de finale was Veerle te sterk voor Yvanca Reitsma, die er voor het eerst bij was en dus met een knappe zilveren medaille naar huis ging.

De Jongens t/m 12 werd gewonnen door Romano Beekman. Het was alweer zijn tweede titel op rij. Romano lijkt daarmee zeker klaar voor de stap naar t/m 15 jaar klasse. Romano stond 1e na de voorronde en liet in de finale zien gewoon de beste pupil te zijn door Sietze Boele en Jasper Goeman onderweg naar de titel te verslaan.

De Meisjes t/m 15 was dit jaar een prooi voor Beejée Westerdijk. Na een tweede plaats vorig seizoen mocht ze dit jaar de schaal omhoog tillen. Vooral de tweede ronde tegen mede titelkandidaat Lizzy Flapper was erg spannend. Beejée wist met 6 pins verschil te winnen waarna ze door overwinningen op Nathalie de Ruiter en Zoé de Haan de titel mee naar Veendam kon nemen.

De Jongens t/m 15 jaar Nederlands Kampioen is Vince van der Loo geworden. Vince ging als tweede de finale in en wist al zijn wedstrijden met overtuigende games naar zijn hand te zetten. De klasse kreeg een gedroomde finale tussen de nummer 1 na de voorronde Kenneth Ramos en Vince. Vince, luid aangemoedigd door het thuispubliek, pakte met een mooie 223 game voor het eerst de titel in de t/m 15 jaar klasse.

Denise Blankenzee kon dit jaar nog maar eens een Nationale titel bijschrijven. Dit jaar was de Europees Kampioene van 2017 de sterkste bij de Meisjes t/m 21 jaar. Het is zeer knap van Denise om jaar in jaar uit de titels aan een te rijgen. De finale werd een Julianadorps onderonsje tussen Beaudine Kriele en Denise. Denise bleek echter de sterkste.

De titel in de Jongens t/m 21 jaar klasse blijft ook in Tilburg. Bart van Beers wist op het juiste moment te pieken. In de halve finale gooide hij nog bijna een perfect game tegen Mike Bergmann (288) en in de finale wist hij door een dubbele strike in de 10e beurt Brent de Ruiter te verslaan. 

Ook de dubbels finales leverden spannende wedstrijden op. De titels werden dit jaar knap gewonnen door:

Jongens t/m 12 jaar: Radin Alizade & Wesley Kalmar
Meisjes t/m 12 jaar: Nikki Groot & Veerle Tribulet
Jongens t/m 15 jaar: Niels Meilink & Rick Zomer
Meisjes t/m 15 jaar: Beejée Westerdijk & Lizzy Flapper
Jongens t/m 21 jaar: Harley Snijders & Ronan van der Loo
Meisjes t/m 21 jaar: Denise Blankenzee & Beaudine Kriele

Klik hier voor een overzicht van alle foto's.

Foto: Lizzy Flapper & Beejée Westerdijk (© Edwin ten Brink)

<< Terug naar nieuwsberichten