Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Wie worden de nieuwe Nederlandse jeugdkampioenen?

donderdag 22 november 2018
Afgelopen weekend zijn de Nederlandse kampioenschappen jeugd begonnen bij Dolfijn - The plays to be - in Tilburg. Zaterdag komen nog eens 48 deelnemers in actie in het Singles & Doubles event, zondag staan de finales op het programma.

Wie halen de finales?
Dat is de grote vraag aanstaande zaterdag. De zes voorlopige koplopers maken zich over die vraag niet druk, die bereiden zich al voor op de finales. Zo gaat de thuisspelende Bart van Beers ruim aan de leiding in de U21 klasse bij de jongens en heeft Denise Blankenzee in dezelfde leeftijdscategorie bij de meisjes de leiding genomen. In de U15 klasse gaan jeugdinternationals Beejée Westerdijk en Kenneth Ramos aan de leiding. Bij de jongste jeugd heeft titelverdedigster Nikki Groot direct de leiding genomen. Bij de jongens is dat Romano Beekman. 

Klik hier voor een overzicht van alle tussenstanden in het Singles Event. Gebruik de drop-down button rechts bovenin de pagina om te navigeren tussen de diverse klasses.

De lat is dus gelegd, de deelnemers weten zaterdag wat zij moeten doen om ook in aanmerking te komen voor een finaleplaats. Zij beginnen zaterdag aan 6 voorrondegames in het Singles Event. Daarna spelen zij nog eens 6 games bakerformat in het Doubles Event. Voor het overzicht van alle tussenstanden in dat event, klik hier. De navigatie werkt hier hetzelfde als bij het Singles Event.

Statistieken uit Lanetalk
Dolfijn en QubicaAMF bieden in Tilburg de mogelijkheid om de Lanetalk app te gebruiken. Dat levert na het eerste weekend al leuke statistieken op. Helaas is het niet gelukt om alle gegooide games in het overzicht te verwerken, maar wel is het gelukt om de statistieken van 576 te verzamelen. Klik hier voor het overzicht. Daaruit blijkt dat het toch weer die 7 en 10 pin waren die het meest bleven staan. En zo'n 65% van de keren werd die spare gemaakt. Met goed sparen kun je dus veel punten goed maken op de concurrentie.

Lees ook: Wat betekenen de statistieken in Lanetalk? 

Heb jij de app nog niet op je smartphone zijn? Download 'm snel, maak een account aan en begin met het opbouwen van jouw eigen statistieken.

Programma finaledag NKJ 2019
Als alle finalisten bekend zijn worden zondag de prijzen verdeeld. In de finale worden knock-out wedstrijden gespeeld. Hoe hoger een speler na de voorronde staat hoe meer voordeel hij of zij heeft. Zo geven een aantal plaatsen recht op het overslaan van de eerste ronde(s). 

Ga voor een overzicht van de opzet en het volledige programma van zondag naar de NKJ 2019 webpagina.

Wij wensen alle deelnemers die nog in actie komen veel succes en wensen iedereen een mooi finaleweekend toe!


<< Terug naar nieuwsberichten