Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Is Team NL Bowling opnieuw in staat om te stunten?

woensdag 21 november 2018
Bijna een jaar geleden, 27 november 2017 om precies te zijn, stond de Nederlandse bowlingsport op z’n kop: 22 jaar na de laatste WK titel, won Xander van Mazijk het goud! Als eerste Nederlander ooit deed hij dat in het Singles Event. Zondag 25 november start Van Mazijk, met zijn teamgenoten, aan het verdedigen van die titel!

Geen makkelijke opgave
Het was niet voor niets een uitzonderlijke prestatie die Van Mazijk leverde eind vorig jaar. Het bowlen kan in Nederland niet professioneel beoefend worden, in tegenstelling tot in veel Aziatische landen, Amerika en Scandinavië, waar de ondersteuning vanuit de overheid of het bedrijfsleven ook veel groter is. Om dan als Nederlander toch het goud te pakken, is een bijzondere prestatie. Maar precies het feit dat het gelukt is, biedt vertrouwen in nog een stunt en heeft het team doen besluiten opnieuw deel te nemen aan de WK.
 
Drie nieuwe gezichten
Het Nederlands team reist met zes spelers af naar de WK, waar het deelneemt aan de volgende events: Singles, Doubles, Trio’s, Teams van 5, All Events en de Masters. Ten opzichte van vorig jaar zijn er 3 wijzigingen in het team van bondscoach Ron van den Bogaard. Jeroen van Geel, Jord van Weeren en Youri Fens zijn nieuw aan de selectie toegevoegd. Net als in 2017 in Las Vegas zijn naast Van Mazijk ook Johnny Spil en Yorick van Deutekom onderdeel van de selectie.
 
Programma
Het toernooi wordt gehouden van 25 november t/m 5 december. Het verschil met deze WK ten opzichte van de vorige editie, is dat er nu geen plaatsing aan vooraf ging. In plaats van 36 landen doen er nu 50 landen mee, goed voor 278 bowlers!
 
“Het Nederlands team mag, een beetje afhankelijk van het type event, tevreden zijn met een plek bij de beste 15, 20. Een medaille zou opnieuw een enorme stunt zijn”, aldus Jan Jaap van der Sar, NBF topsportcoördinator.

Nieuw dit jaar is het feit dat de finales van de verschillende events niet direct na de voorrondes worden gespeeld. Alle finales zijn ingepland rondom het Team Event en de Masters, van 1 t/m 5 december. Dit is mede gedaan om het evenement interessant te maken voor televisie. World Bowling slaagde er al in om de rechten voor de WK te verkopen aan diverse Aziatische landen.

Actie levert financiële ondersteuning op
Omdat de WK voor de NBF niet tot de zgn. focusevenementen behoort, is er vanuit de bond geen geld beschikbaar. Dit betekent dat alle kosten die gemaakt worden, van vliegtickets en ballentransport tot de hotelkosten, voor rekening van het team zelf komen. Om die eigen bijdrage wat kleiner te maken, is gezocht naar donateurs. Via geef.nl is in totaal € 2.155,- opgehaald! Dat is goed voor de transport van de meeste van 36 ballen die de heren meenemen naar Hong Kong. Het team is de donateurs dan ook ontzettend dankbaar voor de bijdrage.

Mis niets van de Wereldkampioenschappen
Het is nog een beetje gissen hoe we in Nederland geïnformeerd worden over de WK, waarbij het onduidelijk is of het evenement via live scoring te volgen is. Live streaming is er in ieder geval bij de finales, hopelijk ook bij de voorrondes. Via social media probeert het Nederlands team zo goed mogelijk verslag te doen van alle gebeurtenissen in Hong Kong, waarvoor 7 uur tijdsverschil geldt met Nederland.

Op de WK 2018 webpagina zijn de komende twee weken alle updates te vinden, handige links en de updates via Instagram en Facebook.

Wij wensen de Team NL Bowling heren ontzettend veel succes in Hong Kong! You can do it!!
 
 


<< Terug naar nieuwsberichten