Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Hoe komt jouw vereniging in de publiciteit?

dinsdag 20 november 2018
Als vereniging doe je er goed aan om af en toe in de publiciteit te komen in jouw regio, om zo onder de aandacht te blijven van inwoners bij jouw vereniging in de buurt. Maar hoe doe je dat? Nou, nodig bijvoorbeeld eens een journalist uit voor een training.

Voorbeeld uit Heerenveen
Onlangs stond in Krant Groot Heerenveen een leuk artikel over een training die werd gevolgd bij trainer Edwin ten Brink. Klik hier om het artikel te bekijken. Ok, dit artikel is onderdeel van een serie waarin kennis wordt gemaakt met diverse verenigingen, maar het kan wel inspiratie bieden.

Het is altijd een beetje zoeken welke snaar geraakt moet worden om in media aandacht voor de sport te krijgen. Soms volstaat een persbericht met een verslag van een toernooi, maar vaak zoekt de media naar iets origineels. Het is daarbij goed te realiseren dat media ook altijd op zoek zijn naar nieuws om hun medium mee te vullen, dus staan ze vaak open voor suggesties.

Het uitnodigen of uitdagen van een journalist voor een training is dan best een goed idee, zeker nu de feestdagen eraan komen en meer mensen het plezier van de bowlingbaan opzoeken. Zelf hebben wij die ervaring ook, met de organisatie van het NK journalisten. We hebben dit NK nu twee keer georganiseerd rondom de NK A-klasse en konden rekenen op veel enthousiaste journalisten. Het leverde een leuke middag op, uitbreiding van het netwerk en vaak een artikel in de krant of aandacht op tv of radio.

Hoe pakt jouw vereniging het aan? 
We zijn benieuwd of er nog meer succesverhalen zijn hoe we als bowlingsport de media kunnen bereiken. Laat het ons weten onder dit facebookbericht.

Wil je tips hoe je een persbericht moet opstellen? Ga dan naar onze pagina onder 'Verenigingsondersteuning', klik hier, en bekijk het document 'Contacten met de pers'.

Foto: Wereldkampioen Xander van Mazijk op Schiphol. Want ja, het helpt ook om gouden medailles te winnen!

<< Terug naar nieuwsberichten