Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Werk aan de winkel voor Team NL Bowling in Las Vegas

woensdag 7 november 2018
In Las Vegas in dinsdag de 54e QubicaAMF World Cup van start gegaan. Nederland wordt dit jaar vertegenwoordigd door Ghislaine Stigter-Van der Tol en Phil Hulst. Inmiddels is de eerste serie van 8 games gespeeld.

Werk aan de winkel
Deelnemers uit ruim 80 landen hebben zich in Sam's Town Hotel & Bowling verzameld, het maakt de QubicaAMF World Cup tot een uniek sportevenement in de wereld. Van de 53 voorgaande edities ging de cup één keer mee terug naar Nederland: In 1987 was Irene Franzen de beste bij de dames.

Om die cup ook dit jaar mee naar Nederland te nemen is werk aan de winkel. Met vele wereldtoppers onder de deelnemers is dat niet verrassend, maar het Nederlands team had zich meer voorgesteld van de eerste dag.

De heren begonnen dinsdagochtend (lokale tijd) aan de eerste 8 games. Hulst: "Ik kende een moeizaam begin, had toch wat last van spanning waardoor ik mijn spares in het begin teveel miste. Daarna heb ik me gelukkig goed kunnen herpakken en kon ik met een goed gevoel eindigen." De total pinfall van Hulst kwam na 8 games uit op 1682 (gem. 210,25), met een high game van 268. Voorlopig goed voor een 18e plaats. Klik hier voor de score van Hulst frame bij frame.

In de middag was het de beurt aan Stigter-Van der Tol, een bowlster met al een behoorlijke staat van dienst op de World Cup. Ze werd tijdens drie eerdere deelnames al eens 5e, 11e en 15e. Tel daar de goede resultaten van de laatste twee WK's bij op (5e WK Singles 2016, kwartfinale Masters WK 2017) en we kunnen concluderen dat Stigter-Van der Tol mee kan met de top van de wereld.

Logisch dus dat Stigter-Van der Tol na haar eerste serie teleurgesteld is. Ze kwam dinsdag niet verder dan een total pinfall van 1514 (gem. 189,25) waarmee ze terug te vinden is op de 33e plaats. "Helaas heb ik vandaag slecht gegooid. De laatste games bieden nog houvast en natuurlijk ga ik er woensdag weer vol voor", aldus Stigter-Van der Tol. Klik hier voor de score van Stigter-Van der Tol frame bij frame.

Zoals gezegd: Werk aan de winkel, maar het verschil met de top is nog steeds overbrugbaar en er zijn nog veel games te gaan voordat de beslissingen vallen! Er is alle vertrouwen dat er meer in zit.

Je hoeft niets te missen
Van het verdere verloop van de QubicaAMF World Cup hoef je echt helemaal niets te missen. Op onze evenementenpagina zijn alle linkjes verzameld voor de uitslagen, live scoring en live streaming. Klik hier om die pagina te bezoeken.

Via social media is Team NL Bowling te volgen en ook de kanalen van de QubicaAMF World Cup zijn aan te raden om te volgen, voor updates en leuke inzichten achter de schermen. Gezien het tijdsverschil van 9 uur moet je alleen wat later naar bed als je echt alles wilt volgen.<< Terug naar nieuwsberichten