Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Na goud in België pakt Nikki Groot nu het zilver in Ierland

maandag 5 november 2018
De 11-jarige Nikki Groot uit Breda (foto, 2e van rechts) is er net niet in geslaagd om tijdens twee stops van de Youth Euro Trophy achter elkaar de gouden medaille te winnen. Na winst in België vorige week won ze dit weekend in Ierland het zilver.

Mooie prestatie
Een prachtige prestatie blijft het natuurlijk voor de jongeling die al eens Nederlandse jeugdkampioene werd. Groot was niet de enige landgenoot die de oversteek had gemaakt om in Ierland aan de 3e stop van de Youth Euro Trophy deel te nemen. Ook in andere klassen kwamen Nederlandse deelnemers in actie op de finaledag. Bij de jongens onder 16 waren dat Milan Scheffer (hij werd uiteindelijk 9e), Jasper Sterke (11e) en Jeremy van Vliet (12e) en in de mixed klasse onder 24 Jochem van Sabben. De Zweeuw wist het toernooi in Ierland al eens te winnen, maar moest nu accepteren dat hij net een paar pins te kort kwam voor de finale: Hij werd 5e, nog steeds een prima resultaat.

Nikki Groot was de enige die de top 4 wist te bereiken, in de mixed klasse onder 12, maar moest daarin haar meerdere erkennen in Magnus Rehnquist uit Denemarken. Met 2134 pakte hij het goud tegen 2071 van Groot, die nog de eervolle vermelding kreeg van de hoogste game in haar klasse: 233!

De Youth Euro Trophy is nu halverwege het seizoen. De volgende stop is volgende maand alweer in Frankrijk. Voor een overzicht van alle resultaten in Ierland, klik hier.

<< Terug naar nieuwsberichten