Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Nederlandse jeugd succesvol tijdens YET stop België

maandag 29 oktober 2018
Zondag 28 oktober werden in Wommelgem, België, de finales gespeeld van stop 2 in de Youth Euro Trophy. Zestien Nederlandse spelers wisten de finale te halen van het 21e Internationale JIC Sinjoor jeugdtoernooi, drie gingen er zelfs met de eindzege vandoor.

Drie keer goud!
De zestien speler hadden zich na zes voorrondegames geplaatst voor final step 1, waarin gestreden werd om een plek bij de beste 3. Voor Rianne van Zijp, Milan Scheffer, Vince van der Loo, Kenneth Ramos, Jurgen van de Vecht, Brent de Ruiter, Ronan van der Loo, Ruben Keizer en Bart van Beers eindigde het toernooi hier.

In de halve finales kwam bij de meisjes o.a. Rosan Hamminga in actie. Zij verloor met slechts 4 pins verschil van de Deense Patricia Nielsen, maar won daarmee dus wel de bronzen medaille! In dezelfde klasse had Nikki Groot zich direct geplaatst voor de finale. Hierin maakte zij haar favorietenrol waar, door Nielsen over twee games overtuigend met 345 - 249 opzij te zetten. Goud voor Groot!

In de twee andere klassen bij de meisjes stond een volledig Nederlandse finale op het programma. Zo namen Lizzy Flapper en Beejée Westerdijk het tegen elkaar op. Een dag eerder stonden zij nog als teamgenoten in Team NL Bowling met elkaar te trainen, nu moesten ze het tegen elkaar opnemen. Flapper nam na de 1e game de leiding, maar uiteindelijk scoorde Westerdijk over twee games totaal toch beter: 380 - 335. Goud dus ook voor Westerdijk, zilver voor Flapper. 

In de juniorenklasse ging de finale tussen Bianca Brommer en Beaudine Kriele, dit jaar nog samen actief op de EK jeugd in Denemarken. De finale begon bijzonder spannend: na één game was er slechts 1 pin verschil tussen beide meisjes, in het voordeel van Brommer. Dit voordeel werd vergroot in de 2e en beslissende game. Brommer liep uit en pakte zo de eindzege en het goud. Zilver was er voor Kriele.

Bij de jongens wist één landgenoot de strijd om het goud te halen. Mike Bergmann kreeg hiermee te maken met Johnny Fleer uit België. Ook hier was het een spannende wedstrijd, waarbij Bergmann na 1 game tegen een achterstand van slechts 3 pins aankeek. Helaas voor hem lukte het niet die achterstand om te draaien. Fleer won het toernooi, Bergmann de zilveren medaille!

Ga voor alle uitslagen naar www.jicsinjoor.eu. Via deze weg willen we alle medaillewinnaars feliciteren met deze mooie resultaten!

De Youth Euro Trophy wordt dit weekend al vervolgt in Ierland. Stop 3 van de tour door Europa is het Junior Irish Open. Klik hier voor meer informatie. 

Foto: De zestien Nederlandse finalisten (© Jannie Westerdijk)

<< Terug naar nieuwsberichten