Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Stigter-Van der Tol en De Rooij plaatsen zich voor EBT Masters 2019

maandag 15 oktober 2018
De twaalfde en laatste stop van dit jaar in de European Bowling Tour is gespeeld en daarmee zij de spelers bekend die zich hebben geplaatst voor de EBT Masters. Onder hen Ghislaine Stigter-Van der Tol en Maxime de Rooij.

Twee Nederlandse dames in top 4
De European Bowling Tour (EBT) bestond dit kalenderjaar uit 12 stops. De tour begon in Zweden afgelopen januari en is op 14 oktober geëindigd in Norwegen, waar het Norwegian Open 2018 by Brunswick werd gewonnen door Eric Sjöberg uit Zweden. Tijdens dit overwegend Scandinavisch feestje kwamen geen Nederlanders in actie.

Gedurende het seizoen is dat wel gebeurd, natuurlijk met name tijdens de Nederlandse stop, het Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi in Tilburg, maar ook gedurende andere toernooien. Stigter-Van der Tol en De Rooij verzamelden hierbij zoveel punten, dat zij zich als nummers 3 en 4 plaatsen voor de EBT Masters.

Dit afsluitende toernooi wordt in mei 2019 georganiseerd in Madrid en de beste 8 dames en beste 8 heren van het seizoen komen dan nog een keer tegen elkaar in actie om de EBT eindzege. Bekend terein voor De Rooij, die vorig jaar nog derde werd.

Naast het geplaatste tweetal mag ook Nicole Sanders nog hopen op een uitnodiging voor de EBT Masters. Ook zij kende een goed seizoen en staat momentaal 10e. De kans bestaat altijd dat zich nog twee dames afmelden, in dat geval mag ook Sanders zich melden in Madrid voor die mooie evenement. Bij de heren vinden we de beste Nederlander terug op de 21e plaats: Ramon Hilferink viel bij zeven van de twaalf toernooien ook in de punten.

Klik voor een overzicht van alle geplaatste spelers op de afbeelding (© www.instagram.com/europeanbowlingtour/). Klik hier voor alle uitslagen en de volledige eindstand van de EBT 2018.

<< Terug naar nieuwsberichten