Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Denk mee met de NBF voor een betere toekomst

woensdag 17 oktober 2018
We zijn voornemens om een klankbordgroep op te richten. Een groep met mensen die mét de NBF de bowlingsport weer sterk wil maken. Heb jij interesse om mee te denken? Meld je dan aan voor de eerste bijeenkomst.

Aanleiding
Tijdens de laatste bondsvergadering (juni 2018) waren 38 van de 110 aangesloten verenigingen stemgerechtigd aanwezig. Je realiseert je, bij een stemming over contributieverhoging, dat maar een klein deel van onze groep op dat moment beslissingen neemt. Dat heeft ons aan het denken gezet. Wij staan de komende jaren met z’n allen voor een aantal grote uitdagingen. Als NBF realiseren wij ons dat we hulp nodig hebben. Hulp van een groep mensen die mét de NBF de bowlingsport weer sterk wil maken. Wij willen dan ook graag in gesprek komen met bestuurders, bowlers, ondernemers, sponsoren, bowlingexploitanten, proshophouders etc. die samen met de NBF mee willen denken over de toekomst van onze sport, én in de breedste zin van het woord. Mensen die aan willen pakken, met een positief kritische houding en een creatieve mindset.

Wij zijn voornemens om een klankbordgroep op te richten. Een goede mix van de hierboven genoemde expertisevelden. Mensen die samen met de NBF voor een breder draagvlak, nieuwe initiatieven en veranderingen kunnen zorgen. Alleen kunnen wij dat niet, eerlijkheid duurt het langst. Een puur gebrek aan menskracht.
 
Ter illustratie een aantal voorbeelden van zaken die aan de orde kunnen komen:

Samenwerken met andere verenigingen en NBF
• Toernooien organiseren
o Do’s and Dont’s
o Afstemming wedstrijdkalender
• Besturen van verenigingen
o Afspraken maken met ondernemers (contracten)
o Samenwerken op het gebied van trainingen e.d.
• Automatisering
o Website
o Scoreverwerking

Topsport
• Sponsoring/financiering
• Faciliteiten
 
Contributie toekomst
• Hoe gaan we inkomsten voor de NBF zekerstellen?
• Recreatiepas? 
 
Nieuwe & oude evenementen
• Wat kunnen we verbeteren?
• Zijn er nieuwe evenementen die we kunnen organiseren om nieuwe leden te krijgen of extra financiële middelen?

Om bovenstaand idee op te starten is er een bijeenkomst gepland op het bondsbureau in Veenendaal. Er is keuze uit twee dagen en tijden: 
donderdag 8 november van 14.00 tot 16.30 uur 
donderdag 8 november van 19.00 tot 21.30 uur
woensdag 14 november van 14.00 tot 16.30 uur
woensdag 14 november van 19.00 tot 21.30 uur

Aanmelden kan tot 1 november via e-mail naar secretariaat@bowlen.nl. Vermeld hierbij jouw naam en jouw voorkeur voor datum en tijd. Mocht je met meerdere personen komen wil je dat dan ook laten weten? 
 
Wij hopen op een zeer grote opkomst zodat we met elkaar constructief het gesprek aan kunnen gaan, de klankbordgroep in kunnen richten en samen de oplossingen en ideeën voor de toekomst te gaan maken.

<< Terug naar nieuwsberichten