Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

NK 50+ Handicap gespeeld in Rijswijk

maandag 15 oktober 2018
Van 7 t/m 14 oktober vonden de Nederlandse kampioenschappen 50+ Handicap plaats in Rijswijk. Paula Visser, Sara van de Rhee, Cock Edelaar, Peter Broekmans, Nilco Mercera en Jan Hospers zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen.

Zes klassen
De NK worden gespeeld in drie verschillende leeftijdscategorieën: A (50-57 jaar), B (58-64 jaar) en C (65 jaar en ouder). Daarbij strijden heren en dames apart van elkaar om de nationale titels.

In de dames A klasse was Paula Visser met overmacht de beste. Zij bleef Simone van Aalsburg en Lydean Koops ruim voor. In de dames B klasse ging het goud met slechts 1 punt verschil naar Sara van de Rhee. Petra Westerhof-Hofstee moest genoegen nemen met het zilver, Nicolette Ista won het brons. Bij de dames C klasse was het weer iets minder spannend: Cock Edelaar bleef Yvette Murrath met 70 pins voor. Farida Pascoal-Blom werd derde.

Ook bij de heren A klasse was het verschil minimaal. Peter Broekmans won het NK met slechts 2 pins voorsprong op Eric Koning. Rob Besselse maakte het podium compleet op de derde plek. Ook in heren B klasse was het verschil niet groot tussen goud en zilver: Nilco kwam als winnaar uit de bus, 22 pins voor Bob Obispo en 90 pins voor Nobert Rondelez. In de heren C klasse ging de eindzege naar Jan Hospers, voor Jan Boelens en John de Vries.

Op de website van ESBC Nederland zijn alle uitslagen nog eens na te lezen. Klik hier voor het volledige overzicht.

Foto: Alle kampioenen bij elkaar. Klik hier voor meer foto's. (© ESBC Nederland)

<< Terug naar nieuwsberichten