Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Jacobs en De Gelder zo goed als klaar voor de ECC 2018

vrijdag 12 oktober 2018
Nog een week trainen & wachten en dan vertrekken Chantal Jacobs en Nick de Gelder namens Team NL Bowling naar Duitsland voor deelname aan de European Champions Cup 2018. Ze zijn er klaar voor!

Jacobs bedankt sponsoren voor ondersteuning
In tegenstelling tot De Gelder, die in april na het winnen van het NK wist dat hij naar de ECC zou gaan, hoorde Jacobs het pas in de zomer, na de afmelding van Ellen Jansen. Dit betekende dat Jacobs niet alleen voor een sportieve, maar ook een financiële uitdaging kwam te staan. 

Vandaag laat Jacobs op haar facebookpagina weten dat zij het financiële plaats voor deelname aan de ECC 2018 rond heeft. Met dank aan vijf sponsoren en verschillende donateurs kan zijn zich nu volledig focussen op het leveren van een goede prestatie in Langen.


Facebookbericht Chantal Jacobs, 12-10-2018, klik voor vergroting

De Gelder heeft er vooral heel veel zin in
Ook de pas 18-jarige Nick de Gelder was deze week natuurlijk op de baan te vinden ter voorbereiding op zijn eerste internationale evenement voor Team NL Bowling bij de senioren. Samen met trainer Ben van Spronsen zette hij woensdag de puntjes op de i (foto onder).

Moest zijn overwinning tijdens de NK in april nog even landen (bekijk hier zijn reactie), inmiddels heeft hij het allemaal natuurlijk een plek gegeven en kijkt hij vooral enorm uit naar de ECC. "Ik ben nieuwsgierig naar het niveau van mijn 38 tegenstanders en hoe zich dat verhoud tot wat ik in huis heb! Ik laat het verder op me afkomen en heb er vooral veel zin in", aldus de jongeling.

Aftellen
Het is voor het tweetal nu aftellen geblazen. Dit weekend komen ze allebei nog in actie tijdens de Sport Bowling Tour in Warmond, daarna wacht nog een week trainen en dan kan de rit naar Langen worden ingezet. Dinsdag 23 oktober wordt de ECC daar geopend, waarna het event op woensdag 24 oktober begint. Het eerste doel voor Jacobs en De Gelder is om een plek bij de beste 16 te bemachtigen, waarna gekeken wordt wat er nog meer mogelijk is.

Namens Team NL Bowling is het tweetal te volgen via diverse kanalen. Ga naar de ECC 2018 webpagina voor meer informatie en handige links, om niets van het ECC te hoeven missen.

Wij wensen Jacobs en De Gelder natuurlijk ontzettend veel succes toe en hopen op weer een mooie prestatie!

Nick de Gelder met zijn trainer Ben van Spronsen


<< Terug naar nieuwsberichten