Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Update ’Road to Hong Kong’

woensdag 10 oktober 2018
Exact een maand geleden informeerden wij over het topsportprogramma 'Road to Hong Kong 2018'. Het programma dat in het teken staat van de WK heren en waaraan een actie is gekoppeld om de zes spelers en coach financieel te ondersteunen. We vonden het hoog tijd voor een update.

Road to Hong Kong
Op maandag 10 september 2018 maakten we bekend dat de herenselectie van Team NL Bowling dit seizoen aan twee evenementen wil deelnemen: De WK 2018 in Hong Kong en de EK 2019 in München. (lees ook: Team NL Bowling heren dit seizoen naar WK en EK, 10-09-2018)

Voor de WK bestaat de definitieve selectie uit Jeroen van Geel, Johnny Spil, Jord van Weeren, Xander van Mazijk, Yorick van Deutekom, Youri Fens en bondscoach Ron van den Bogaard. Omdat de federatie helaas onvoldoende middelen heeft om deelname aan de WK te financieren, wordt van de spelers en coach verwacht dat zij de deelname volledig zelf financieren. Om die reden is het team in actie gekomen.

De eerste ballen kunnen mee naar Hong Kong
Via het platform Geef.nl is een actie gestart waarbij fans, bedrijven, familie en vrienden een gift kunnen doen om het team te helpen. Het team maakt alleen al voor het meenemen van 6 bowlingballen per persoon flinke transportkosten en het zou geweldig zijn als die kosten gedrukt kunnen worden. Inmiddels kunnen we stellen dat de eerste bowlingballen mee naar Hong Kong kunnen, want er is na één maand € 1.145 euro opgehaald met dank aan diverse (anonieme) donateurs die het team daar stuk voor stuk ontzettend dankbaar voor zijn.

Zoals je ziet is het team er nog niet, dus als jij hen ook wil helpen hun missie te behalen, ga dan naar https://www.geef.nl/nl/actie/wk-titel-verdedigen-in-hong-kong/donateurs en laat een bericht en donatie achter!

Niet stil zitten
Het actie voeren via Geef.nl is niet het enige dat het team doet. Ze zijn na publicatie niet achterover gaan leunen om te kijken of er geld binnenkomt. Naast dat het team zich natuurlijk zo goed mogelijk probeert voor te bereiden op de aankomende WK, wordt ook geprobeerd op andere manieren financiële ondersteuning te vinden.

Bijvoorbeeld door het aanbieden van clinics. Jeroen Van Geel is bijvoorbeeld donderdag 11 november aanwezig in Knijn Bowling waar hij een demonstratie zal geven tijdens een bedrijfsactiviteit vanuit ING. Daarbij zal hij alle aanwezige deelnemers ook van tips & tricks voorzien tijdens hun poging zoveel mogelijk strikes te gooien. De opbrengst van deze clinic gaat in de pot voor de 'Road to Hong Kong'. 

Sponsoren gezocht
Daarnaast wordt gezocht naar sponsoring voor het team tot en met de EK 2019 in München. Er vinden diverse gesprekken plaats, maar op dit moment is er helaas nog geen concreet nieuws te melden. Dat is jammer voor het team, maar ook voor de potentiële sponsor. Die heeft al enkele mooie gelegenheden laten liggen op aandacht voor het bedrijf.

Zo heeft het team al op wat aandacht in de media kunnen rekenen en de verwachting is dat naar mate de WK naderen dit nog zal toenemen.

- Artikel op Vice Sports - 10 oktober
- Artikel in Algemeen Dagblad Rotterdam - 15 september
- Te gast bij Omroep Vlaardingen - 22 september (vanaf minuut 3:45)
- Interview bij AllSportsRadio - 10 september
- Interview bij radio WOS.nl - 19 september (helaas niet meer terug te luisteren)

Het team zorgt voor landelijke aandacht, ook via de eigen social media kanalen. Aan de andere kant doet World Bowling er alles aan de bowlingsport wereldwijd te verkopen. Onlangs is bekend geworden dat World Bowling tv-rechten van de WK heeft verkocht aan Singapore, Hong Kong en Maleisië en daarbij met nog meer landen overeenkomsten hoopt af te sluiten.

Het is nog niet te laat om je bedrijf of organisatie te verbinden aan Team NL Bowling en daarmee het team te helpen in hun ambitie het goud van Xander van Mazijk in Hong Kong te verdedigen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact op met onze topsportcoördinator Jan Jaap van der Sar via mail of 0318 - 559 343.

Blijf op de hoogte
Ben jij nieuwsgierig geworden naar het team en de acties, volg Team NL Bowling dan via de diverse social mediakanalen en blijf zo op de hoogte:
Instagram | Facebook | Twitter
<< Terug naar nieuwsberichten