Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Team NL Bowling heren dit seizoen naar WK en EK

maandag 10 september 2018
Dit seizoen zijn de Team NL Bowling heren te zien op twee evenementen: De WK in Hong Kong, komende november, en de EK in München, komende zomer. In Hong Kong wil het team de titel van Xander van Mazijk (foto) verdedigen.

Road to Hong Kong
Nog geen jaar geleden zorgde Van Mazijk voor een enorme stunt door in Las Vegas tijdens het Singles Event de gouden medaille te winnen. Een geweldige prestatie die voor veel mooie promotie heeft gezorgd. Maar het heeft ook de sportieve ambitie van Team NL Bowling gevoed. Dit jaar staan er direct weer WK op het programma, maar deze behoren niet tot het focusbeleid van de NBF. Dit betekent dat deelname voor selectieleden van Team NL Bowling wel mogelijk is, maar dan alleen bij een volledige eigen bijdrage.

Vanuit de selectie die is geformeerd voor de EK 2019 hebben zes heren aangegeven hiervoor te willen gaan, exact het aantal waaruit een WK team mag bestaan. Xander van Mazijk is er zelf bij, net als Johnny Spil en Yorick van Deutekom, zijn teamgenoten in 2017. Zij krijgen daarbij gezelschap van Jord van Weeren, Jeroen van Geel en Youri Fens. Zij waren allemaal al eerder actief voor Team NL Bowling en zijn nu weer terug te zien in het oranje.

Support het team
Het team gaat zich de komende periode voorbereiden op de WK, die op zaterdag 24 november geopend worden, maar zal zich ook inzetten op het gebied van crowdfunding. De totale kosten voor het team worden geschat op zo'n 18.000 euro. De grootste kostenposten zijn hierbij de vliegtickets, het transport van de bowlingballen en de verblijfkosten voor twee weken in Hong Kong. Door middel van crowdfunding hopen de heren een deel van hun eigen kosten te kunnen drukken, zodat die euro's in materialen en de voorbereiding gestoken kunnen worden. Daarnaast hoopt het team één of meerdere sponsoren aan zich te kunnen verbinden tot en met de EK 2019.

De actie is te vinden op https://www.geef.nl/nl/actie/wk-titel-verdedigen-in-hong-kong/donateurs en jij kunt de heren op weg helpen naar Hong Kong door ook een donatie te doen. Groot of klein, het wordt enorm gewaardeerd!

Road to München
De WK zijn voor dit zestal direct onderdeel van de voorbereiding op de EK in 2019. De voorselectie voor dit evenement is echter wel groter, want ook Jeffrey van de Wakker en Mark Jacobs maken dit seizoen weer deel uit van Team NL Bowling. Het is daarbij niet uitgesloten dat daar op korte termijn nog 1 of 2 spelers aan toegevoegd worden. De EK vinden plaats 10 t/m 21 juni in München. 

De begeleidingsstaf bestaat op dit moment alleen uit bondscoach Ron van den Bogaard. Hij gaat ook mee als coach met de groep naar Hong Kong. Michael Sassen heeft deze zomer aangegeven te stoppen als bondscoach bij de heren. De komende periode zal gezocht worden naar een vervanger die het team samen met Van den Bogaard kan voorbereiden op de komende evenementen.

> Meer informatie Team NL Bowling heren
 

<< Terug naar nieuwsberichten