Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Chantal Jacobs vervangt Ellen Jansen tijdens European Champions Cup 2018

donderdag 2 augustus 2018
Ruim twee maanden voor aanvang van de EK voor landskampioenen heeft Nederlands kampioene Ellen Jansen moeten beslissen af te zien van deelname aan het evenement. In verband met fysieke problemen verwacht Jansen niet goed voorbereid aan de start te kunnen verschijnen in oktober. “Als ik ga, ga ik voor goud en niet om de banen op te vullen. Ik heb nu helaas moeten beslissen dat de kans klein is dat ik mij daar goed op kan voorbereiden”, aldus de 26-jarige Jansen die in 2015 al eens brons won tijdens de ECC in San Marino.
 
Chantal Jacobs (foto), eveneens 26, zal Jansen in oktober vervangen. Jacobs werd in april tweede tijdens de NK A-klasse en is daarom door de NBF benaderd om deel te nemen. Hier hoefde Jacobs niet lang over na te denken en dat betekent dat zij in Duitsland het oranje polo van Team NL Bowling aantrekt. Net als in de jeugd waar Jacobs enkele succesvolle EK’s heeft gespeeld: in 2008 maakte zij onderdeel uit van het team dat goud won! Een jaar later won ze zilver in het Singles Event. Nu gaat Jacobs voor nieuw succes: “Ik ben bekend met de successen van de afgelopen jaren voor Team NL Bowling. Mijn doel is om die reeks voort te zetten!”
 
De NBF vergoed voor Jacobs, en mannelijke deelnemer Nick de Gelder, de deelnemersbijdrage voor het evenement. Overige kosten, zoals overnachtingen en verblijfkosten, zijn voor de spelers zelf. Jacobs is daarvoor op zoek naar financiële ondersteuning, om mogelijk ook een coach mee te kunnen nemen voor wie ze de kosten kan dragen. Op https://www.geef.nl/nl/actie/chantal-naar-ecc-2018-langen vind je de actie van Jacobs waar je haar eventueel kan steunen in haar missie om succes te boeken in Langen.

Ga voor meer informatie over de ECC 2018 naar de webpagina.

> ECC 2018 webpagina

<< Terug naar nieuwsberichten