Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

WK Jeugd in Detroit halverwege, Team Event staat voor de deur

maandag 30 juli 2018
Vrijdag 27 juli zijn in Detroit, Amerika, de Wereldkampioenschappen bowlen van start gegaan voor spelers t/m 21 jaar. Inmiddels zijn het Singles Event en het Doubles Event gespeeld. Team NL Bowling kwam daarbij niet verder dan een 20e plaats.

Singles Event
Bij de meisjes is Team NL Bowling met een compleet team van vier aanwezig, waarbij bondscoach Peter van Zijp mee is voor de begeleding. De meisjes speelden zaterdag 30 juli het Singles Event. I.v.m. het aantal deelnemende meisjes wordt er steeds maar één serie gegooid, wat betekent dat Van Zijp flink wat meters moet maken om alle vier de speelsters te kunnen begeleiden.

Na een stroeve start met 161 en 157 zette Rianne van Zijp de weg naar boven in. Met 268, 213, 192 en 234 kwam zij tot een total pinfall van 1225 (gem. 204,17), goed voor de 22e plaats. Daarmee was zij de beste Nederlandse. De andere drie speelsters waren onvoldoende constant om tot een hoge eindnotering te komen. Lindsey Paling werd met 1132 (gem. 188,67) 55e. Denise Blankenzee werd met 1097 (gem. 182,83) 61e en debutante Anouk Keizer eindigde op de 66e plek met 1067 (gem. 177,83). "Het was best pittig, maar ik had vooral last van spanning", aldus Keizer.

Bij de jongens heeft Team NL Bowling slechts één ijzer in het vuur: Yorick van Deutekom neemt alleen deel aan de WK en daarom was het Singles Event direct een event om er meteen te staan. Helaas verliep dat minder succesvol dan gehoopt voor de voormalig Europees Singles kampioen bij de jeugd (Leipzig, 2015). Het begin pakte helemaal niet goed uit en met 121 en 181 stond Van Deutekom direct onderin de ranking. 

Toch bleef hij knokken voor een beter resultaat en dat ging met drie 200+ games nog best aardig. Uiteindelijk eindigde Van Deutekom met 1138 (gem. 189,67) op de 100e plek.

Doubles Event
Tijdens de serie van het Doubles Event hoefde Van Deutekom zich alleen maar te richten op stijging in de All Events, de individuele ranking van alle 18 voorronde games op de WK. Met een total pinfall van 1222 (203,67) wist hij zich in ieder geval flink te verbeteren ten opzichte van het twee dagen eerder. Na het Doubles Event vinden we Van Deutekom terug op de 79e plek, ruim 200 pins achter de Top 24.

Zondagochtend 09.00 uur lokale tijd waren de meisjes al in actie gekomen. Het duo Paling & Keizer kwam na een wisselvallige serie tot een score van 2311 (192,50), goed voor een 20e plek en daarmee het beste resultaat tot dat moment. Het duo Blankenzee & Van Zijp kende meer moeite en scoorden 2075 (172,92). Daarmee werd het duo 36e. 

Reactie bondscoach
Gevraagd naar een tussentijdse reactie op de WK jeugd tot dat moment reageert bondscoach Peter van Zijp: "Wat we hier zien is dat je door de keuze van het oliepatroon i.c.m. de topografie van de banen erg diep moet spelen. De Amerikaanse en Aziatische landen zijn dat duidelijk meer gewend dan wij. Vanuit Europa zien we dat eigenlijk alleen Zweden met het niveau mee kan op dit moment. Wij komen omwentelingen te kort op die landen en de constantheid om dat deel van de baan goed te bespelen."

Team Event
Dinsdag 31 juli gaat het Team Event van start. Voor de meisjes de laatste kans op succes, voor Yorick de laatste kans om nog meer plekken te stijgen in de All Events. Het event is verdeeld over twee dagen, waarna de WK jeugd op donderdag en vrijdag worden afgesloten met de finales van de Team Events en het Masters Event, waarin de beste 24 jongens en beste 24 meisjes van de All Events het nog één keer tegen elkaar opnemen.

Wil jij Team NL Bowling volgen? Ga dan naar onze WYC 2018 webpagina voor meer informatie of volg het team op social media.

> WYC 2018 webpagina
> Team NL Bowling op Facebook
> Team NL Bowling op Instagram

Foto: Team NL Bowling tijdens openingsceremonie met v.l.n.r.: Lindsey Paling, Rianne van Zijp, Yorick van Deutekom, Anouk Keizer en Denise Blankenzee (klik voor vergroting)

<< Terug naar nieuwsberichten