Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Finales Ton Zandboer Cup 2018

zondag 24 juni 2018
Na een drietal voorronden met uit- en thuiswedstrijden werden op neutraal terrein, bowlingcentrum de Maaspoort te 's-Hertogenbosch, de finales gespeeld. 's- Ochtends werd door loting bepaald welke teams tijdens de halve finales aan elkaar werden gekoppeld.

Scratch:
De kampioen van vorig seizoen, de BV Veendam, werd gekoppeld aan de BV Julianadorp. De BV Mijdrecht mocht tegen BV de Walvis het spits afbijten.

Al na één game werd de BV Veendam getrakteerd op een flinke achterstand. Mede door een 277 game van Phil Hulst , die uiteindelijk een 782 serie neerzette, werd direkt al een gat van 144 pins gemaakt. Doordat het team van de BV Julianadorp niet verzaakte, maar zelfs nog beter ging presteren door tijdens de 2e game een score van 929 pins (232.25 gemiddeld) te laten noteren was de 3e wedstrijd nog een formaliteit. Met een totaalscore van 2706 tegen 2179 werd de uittredend kampioen totaal overklast.

Tijdens de wedstrijd tussen de BV Mijdrecht en BV de Walvis was het wat spannender. Tijdens de 1e game was het verschil 30 pins in het voordeel van de BV Mijdrecht (797 tegen 767). Ook zij wisten tijdens de 2e game hogere scores te behalen en zagen hun voorsprong met nog eens 75 pins toenemen. Aangezien zij ook de 3e game winnend afsloten werd BV de Walvis uiteindelijk met 2410 tegen 2271 verslagen.

Tijdens de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tussen de BV Veendam en BV de Walvis wilde de overwonnen kampioen nog even laten zien dat zij niet voor niets de finales hadden bereikt. Met een 1e game van 846 pins (211,50 gemiddeld) en een eindtotaal van 2346 pins werd beslag gelegd op de 3e plaats.

De strijd om het kampioenschap werd gespeeld tussen de BV Julianadorp en de BV Mijdrecht. Deze laatste moest, vanwege een vrijgezellendag voor Roland vd Wouw, tijdens de finale andere spelers inzetten. Hierin presteerden zij zeker niet slecht maar zij konden het team van de BV Julianadorp niet van de overwinning afhouden. Met een pinfall van 760-802-790 was de BV Julianadorp een maatje te groot en de terechte kampioen van 2018.

Handicap:

De loting bepaalde dat de BV Oosterhout moest beginnen tegen de BV Noordwijkerhout. Dit werd een gelijk opgaande strijd waarbij ook hier het verschil tijdens de 2e game werd gemaakt. Door scores (incl. handicap) van 670-713 en 676 werd het team van de BV Oosterhout met 111 pins verslagen.

De andere halve finale werd gespeeld tussen het jeugdteam van de BV R'dam IJsselmonde en het team van BV Drachten de Kaden. Het hoge niveau dat de jeugdspelers uit Rotterdam gedurende de eerdere speelronden hadden laten zien wisten zij niet te evenaren maar het bleek wel voldoende om het team van Drachten de Kaden met 671-659 en 665 pinfall op een nederlaag te trakteren.

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats tussen BV Oosterhout en Drachten de Kaden werd met 1970 tegen 1857 pins gewonnen door de BV Oosterhout.

De kampioenswedstrijd tussen de BV Noordwijkerhout en het jeugdteam van BV R'dam IJsselmonde was iets spannender. Het jeugdteam wist de 1e wedstrijd nog met 28 pins verschil te winnen maar toen kwam de BV Noordwijkerhout pas op stoom. Mede door een 255 game van Toine van Es wist het team de 2e wedstrijd met 170 pins verschil te winnen. Aangezien de 3e game ook een prooi werd voor de BV Noordwijkerhout (786 tegen 714) mochten ook zij met de grootste bokaal naar huis.

Bekijk hier alle uitslagen. Op onderstaande foto de beide kampioenen. 

<< Terug naar nieuwsberichten