Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Team NL Bowling sluit EK dames af met Masters brons voor Nicole Sanders

zaterdag 16 juni 2018
Zaterdag 16 juni, exact 6 jaar na de gouden Masters medaille van Sophie van der Meer tijdens de EK in eigen land, begonnen drie dames aan het masters event in Brussel. Nicole Sanders reikte tot de halve finale wat haar de bronzen plak opleverde.

1e ronde
Sanders was de eerste ronde vrij, vanwege haar achtste plek in de All Events. Teamgenoten Maxime de Rooij en Ellen Jansen kwamen wel in actie. In een best-of-3 wedstrijd werd De Rooij gekoppeld aan onze Oosterbuur Tina Hulsh. De Duitse zat direct lekker in de wedstrijd en leek niet van haar stuk te brengen. De Rooij kwam er helaas niet bij en verloor de wedstrijd met 2-0.

Eén banenpaar verderop streed Jansen tegen Lynne Fishler uit Israel. Fishler schoot met 289 uit de startblokken en won ze de eerste game, maar kon dat hoge niveau niet vasthouden. Nadat het 1-1 was geworden deed Jansen er nog een schepje bovenop en met 224-202 in de beslissende game trok zij de wedstrijd naar zich toe.

2e ronde
In de tweede ronde, waarin ook Sanders instroomde, werden beide Nederlandse deelnemers aan een Zweedse tegenstander gekoppeld. Jansen kwam daarin tegen Isabella Hultin wederom op achterstand, maar kwam ook weer gelijk. In de derde game kwam ze er echter niet uit en moest ze haar meerdere erkennen in Hultin: 195-169.

Sanders had minder moeite met haar tegenstander, Victoria Johansson. Met 217-195 en 213-190 werd de Zweedse naar huis gestuurd.

Strijd om de medailles
Tot ieders verbazing was Hultin in de kwartfinales nog de enige overgebleven Zweedse nadat ze alle zes aan het Masters Event begonnen waren. Zo kwam er toch nog een eind aan de dominantie van de geel-blauwen, zeker nadat Hultin in de kwartfinale werd uitgeschakeld. 

Sanders stond hierin tegenover de jonge Saskia Malz uit Duitsland. Het werd wederom een zeer overtuigende overwinning voor Sanders. Game 1 ging met 237-183 naar de Emmense, game 2 met 243-170.

Zo verzekerde Sanders en coaches Dan French en Ton Plummen zich in ieder geval van een medaille in het Masters Event, de vijfde ooit in de geschiedenis bij de vrouwen.

In de halve finale ontmoette Sanders de Finse Eliisa Hiltunen. De strijd om een plek in de finale werd een hele spannende die Sanders wederom overtuigend begon. Met 268-218 werd de eerste game gewonnen en zag het er rooskleuring uit voor Nederland. In game 2 ontstond het ware gevecht. De dames gingen gelijk op en streden voor iedere bal. Vlak voor het eind van de game miste Sanders een spare en later zou ze aangeven dat dit het kantelpunt was. Omdat Sanders daarna in het tiende frame ook niet wist uit te striken, verloor ze op slechts 3 pins de tweede game. Dit verlies kwam ze niet meer te boven, waardoor het in game 3 nooit meer een wedstrijd werd. De Finse bleef goed gooien en Sanders kwam de teleurstelling uit game 2 niet meer te boven. Uiteindelijk werd het 262-176 voor Hiltunen.

Wederom een prestatie met mixed feelings. Vooraf tekende Sanders voor een plek bij de beste 4, maar als je er dan staat wil je logischerwijs meer. Helaas zat het er niet in, maar toch mag ze ontzettend trots zijn op deze geweldige prestatie!

Wij willen Nicole, Dan, Ton en de rest van het team dan ook van harte feliciteren met die practige resultaat.

Goede kampioenschappen
Het team kan met de winst van twee medailles met trots en plezier terugkijken op deze kampioenschappen. Na 6 jaar zonder medailles heeft het team zich dit jaar weer goed laten zien. Want tel bij de twee medailles de twee 5e plekken en de 10e plek in de Singles op en je komt onderaan de streep tot een prima prestatie van Team NL Bowling!

Op moment van schrijven is de winnares van de Masters nog niet bekend. De finale ging tussen de Finse en All-Events kampioenen Mai Ginge Jensen uit Denemarken.

<< Terug naar nieuwsberichten